Nyitókép: teraz.sk

 

A járványügyi bizottság tagjaiként csütörtökön egy pozitívan tesztelt fertőzöttel töltötték a napot. Elővigyázatosságból most otthoni karanténba vonultak.

 

Marek Krajčí (OĽANO) egészségügyi minisztert kedden fogják tesztelni COVID-19-re. Vele együtt letesztelik a szakmai konzílium többi tagját is, akik az egészségügyi minisztérium fertőzött alkalmazottjával kerültek kapcsolatba.

 

„A konzílium egyik tagjának tesztje sajnos pozitív lett. Csütörtökön néhány órát együtt töltöttünk vele,” magyarázta Krajčí. Elmondása szerint egész idő alatt mindenkin szájmaszk volt, a termet pedig rendszeresen szellőztették.

 hirdetes_300x300  

 

A miniszter az elkövetkező napokban otthonról fog dolgozni, keddi tesztelésének eredményéről tájékoztatja majd a nyilvánosságot.

 

Ugyanez érvényes Ján Mikas országos tiszti főorvosra is, aki szintén várja saját COVID-19 tesztelését.

 

A hétvégi politikai vitaműsorokat követően Igor Matovičtól is megkérdezték, tesztelték-e már őt COVID-19-re. A kormányfő azt mondta, hogy az elmúlt hónapokban őt eddig még egyszer sem tesztelték, viszont ha véget ér a járvány, kollektívan az egész kormány COVID-19 vizsgálat alá vetik magukat.

 

Teraz.sk/Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!