Nyitókép: a rendőrség facebook-oldala

 

A Dunaszerdahelyi járásbeli Úszoron (Kvetoslavov) razziázott a NAKA kedden. A nyomozók három magán- és egy jogi személy ellen indítanak eljárást korrupció miatt. A rendőrség közlése szerint ingatlanfejlesztők 2015 és 2019 között családi házakat építettek Úszoron, azonban azért, hogy számukra kedvező építésügyi döntések szülessenek, megvesztegették az építésügyi hivatal egy alkalmazottját. Az építkezési eljárás megindításáért és kolaudációs döntésekért kenőpénzt fogadhatott el az érintett személy. A jelek szerint építkezési telket és újépítésű családi házat kaphatott mintegy 100 ezer euró értékben.

 

A hivatalnokot kenőpénz elfogadásával vádolják, további két személyt és egy céget pedig megvesztegetés bűntettével. A hivatalnokot bűnössége bizonyítása esetén 5-től 12 évig terjedő börtönnel büntethetik, a másik két magánszemélyt 2-5 év börtön fenyegeti. Az érintettek szabadon védekezhetnek, a vállalatot megszűnés fenyegeti.

 

NAKA DNES ZAMETÁ AJ S KORUPCIOU: ÚRADNÍK VYDÁVAL STAVEBNÉ POVOLENIA AKO NA BEŽIACOM PÁSE, DOSTAL ZA TO DOM AJ S POZEMKOM…

Posted by Polícia Slovenskej republiky on Tuesday, September 8, 2020

 

 hirdetes_300x300  

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!