Nyitókép: aktuality.sk

 

A NAKA házkutatást tart Róbert Krajmernál, a korrupcióellenes egység korábbi vezetőjénél. A beavatkozás valószínűleg Ondrej Janíček trencséni vállalkozóval és Monika Jankovskával függhet össze A hírről a noviny.sk számolt be.

 

A JOJ TV információi szerint Krajmernál már több mint két órája megjelentek a NAKA nyomozói. Denisa Bárdyová rendőrségi szóvivő megerősítette, hogy eljárás folyik Krajmerral kapcsolatban. A hírek szerint Krajmer feleségének mobiltelefonját is lefoglalták.

 

A DennikN úgy tudja, Krajmert őrizetbe is vette a NAKA. A házkutatásra egy nappal azután került sor, hogy a rendőrség ismét vádat emelt Monika Jankovská ellen azzal kapcsolatban, hogy miként akarta irányítani a Fatima bárt. Az ügyben Krajmer felesége is érintett.

 

 hirdetes_810x300  

A maffia erőszakkal vette el az eredeti tulajtól, a cég később a NAKA vezetőjének feleségéhez került

 

A NAKA az esettel kapcsolatban már tegnap megvádolt négy másik személyt – Monika Jankovská fiának apósát, Peter Vaskot, Milan Žáčik exrendőrt, Anna Ž. jogászt és Michal Vidát, aki korábban tanúként szerepelt. Az őrizetbe vettek egyike vallomásában azt mondta, hogy mindent Krajmer irányított.

 

Krajmer karrierje a Kuciak-gyilkosság után tört derékba. Napvilágra került ugyanis egy videó, amelyből kiderült, hogy az elsők között ért a Kuciak-gyilkosság helyszínére – bár mint a korrupció-ellenes egység vezetőjeként erre sem hatásköre, sem megfelelő indoka nem lehetett. Később az is kiderült, hogy felesége egy olyan cégben szerepelt ügyvezetőként, amit korábban az alvilág erőszakkal vett el egy vállalkozótól. Az egyre növekvő nyomás miatt végül távozott posztjáról, egy ideig a rendőrség Bűnmegelőzési és Kommunikációs osztályán dolgozott, majd – ahogy az Smeres funkcionáriusok esetén lenni szokott – Denisa Saková (Smer) akkori belügyminiszter tárcájánál kapott munkát. 2019-ben aztán innen is távozott.

 

Gál nem távolítja el Jankovskát, csak ha “bebizonyosodik”, hogy tényleg kapcsolatban állt Kočnerrel

 

Körkép.sk

Megosztás:
Címkék: NAKA róbert krajmer

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.