Nyitókép: René Medzihradský

 

A Szlovák Műszaki Egyetem (STU) bősi komplexuma ismét karanténközpontként funkcionál. Jelenleg azok a külföldi diákok tartózkodnak az épületben, akik veszélyesnek minősített országból érkeztek Szlovákiába. A komplexumban jelenleg 55 külföldi diák van, és a csütörtöki nap folyamán további ötven diák érkezését várják.

 

A bősi karanténközpontban elsősorban olyan diákok tartózkodnak, akik Ukrajnából, Szerbiából, Franciaországból és Tanzániából érkeztek Szlovákiába.

 

„A bősi karanténközpontban más szlovákiai egyetemek külföldi diákjai is abszolválhatják a kötelező karantént. Elsősorban a pozsonyi Comenius Egyetemmel, a Zsolnai Egyetemmel, a nagyszombati Szent Cirill és Metód Egyetemmel, valamint a Nagyszombati Egyetemmel működünk együtt”

 

 hirdetes_300x300  

– tájékoztatott Fedor Blaščák, az STU szóvivője.

 

„A diákoknak minden a rendelkezésükre áll, amire csak szükségük lehet. A szálláson és az étkezésen kívül erős internetkapcsolattal és ingyenes Wi-Fi hálózattal szereltük fel a komplexumot”

 

– jegyezte meg a szóvivő, aki azt is hozzátette, hogy az első teszteléseket vasárnap fogják elvégezni. Azok a diákok, akik negatív teszttel fognak rendelkezni, elfoglalhatják a helyüket az internátusokon.

 

A bősi karanténközpont szeptember 7-én kezdte meg a működését. Az STU tájékoztatása szerint a diákoknak legalább öt napot kell kötelezően eltölteniük a bősi központban. Ez idő alatt regisztrálniuk kell a www.korona.gov.sk oldalon, majd miután megkapták a COVID Pass-t, abszolválniuk kell a koronavírus-tesztet.

 

A szállást és az étkezést a diákok a saját forrásaikból fizetik, a koronavírus-tesztet pedig az oktatásügyi tárca.

 

Teraz.sk/Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!