Nyitókép: TASR/Ján Krolák

 

A belügyminisztérium bejegyezte Peter Pellegrini Hlas – sociálna demokracia nevű pártját – derült ki a politikai pártok és mozgalmak azon nyilvántartásából, amelyet a minisztérium tesz közzé a honlapján. A politikai szubjektumot szeptember 11-én jegyezték be.

 

A párt augusztus közepén kérvényezte a regisztrációt. A minisztériumban több mint 94 ezer összegyűjtött aláírást adtak le. A törvény értelmében egy politikai párt regisztrálásához legalább 10 ezer aláírás szükséges. Szlovákiában eddig mintegy 160 politikai pártot és mozgalmat regisztráltak.

 

 hirdetes_300x300  

A Hlas azután kezdett el formálódni, miután Pellegrini több kollégájával együtt kilépett a Smerből. Köztük van tíz jelenlegi parlamenti képviselő is, többek között a Smer két volt alelnöke, Richard Raši és Peter Žiga, Denisa Saková elnökségi tag, valamint Ľubica Laššáková, Ján Ferenčák, Matúš Šutaj Eštok, Peter Kmec, Erik Tomáš, Róbert Puci és Ján Blcháč képviselő.

 

Az újonnan bejegyzett párt 11 képviselője egy önálló frakció létrehozását kérte a parlamentben. Pelllegrini pénteki sajtótájékoztatóján úgy nyilatkozott, tiszteletben tartják a többi politikai párt állásfoglalását, ezért meglátják, miképpen fognak viszonyulni a kérésükhöz.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!