Nyitókép forrása: aktuality.sk

 

Frissítve 2020. szeptember 11-én 20:00-kor – Csütörtökön este őrizetbe vették a NAKA korrupció ellenes részlegének volt igazgatóját, Róbert Krajmert. Felesége telefonját is lefoglalta a rendőrség. A NAKA házkutatást tartott a volt rendőrtiszt ingatlanjaiban.

 

A rendőrségi akció a szlovák sajtó szerint Monika Jankovskával és a Trencsén belvárosában lévő Fatima szórakozóhely törvényellenes kisajátításával van összefüggésben.

 

A Fatima eredetileg egy Ondrej Janíček nevű vállalkozóé volt, akit a Peter Čongrádyhoz köthető maffia életveszélyesen megfenyegetett (családjával együtt), hogy megszerezze az akkor étteremként működő ingatlant. Sikerrel jártak, a hely ma éjszakai bárként működik, az üzemeltető cég ügyvezetője pedig jó ideig Róbert Krajmer felesége volt.

 hirdetes_300x300  

 

Janíček többször vádolta azzal Mónika Jankovskát, hogy még bíróként segítette a trencséni maffiát elérni a célját.

 

A Fatima erőszakos átvételének ügyében a rendőrség Jankovskán kívül Peter Vasko, Mila Žáčik exrendőr, Michal Vida korábbi tanú és Anna Ž. ügyvédnő ellen is vádat emelt.

 

Krajmer felesége, a Trencséni maffia és Jankovská kapcsolata először a Kuciak-gyilkosság utáni napokban került a figyelem középpontjába. Róbert Krajmer volt az első rendőrségi fejes Ján Kuciak házánál, pedig a korrupció ellenes részleg fejeként nem volt ott semmi keresnivalója. Ráadásul felvételek tanúsították, hogy bement a házba. Ezt Krajmer egy ideig megpróbálta tagadni, végül azonban visszavonulót kellett fújnia. A Pellegrini-kormány első napjaiban távozott a rendőrségtől.

 

Robert Krajmer a Kuciak-ház előtt, mielőtt bemegy a helyszínre. Fotó forrása: aktuality.sk

 

A trencséni járási bíróság bírója több mint 10 órányi várakoztatás után végül péntek este úgy döntött, hogy Anna Ž., Milan Ž. és Peter V. nem kerülnek előzetes letartóztatásba. Az eljáró ügyész azért szerette volna őket rács mögött tudni, hogy ne tudják a tanúkat befolyásolni, valamint Jankovská fiának apósa esetében szerinte fennáll a szökési kísérlet lehetősége is.

 

Game over, Kali! – Kuciak-gyilkosság, 7.nap (percről-percre a Körképen)

 

Körkép.sk

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!