Nyitókép: TASR/Radovan Stoklasa

 

A nyomozó szabadon engedte Róbert Krajmert, a Nemzeti Bűnüldöző Ügynökség (NAKA) korrupcióellenes egységének volt vezetőjét. A hírt Denisa Bárdyová, az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője is megerősítette a TASR-nek. A szóvivő azt is hozzátette, letartóztatásának oka elmúlt és vádat sem emeltek ellene. A rendőrség bővebb információkat nem közölhet.

 

Krajmert szeptember 10-én tartóztatta le a rendőrség. A TASR információi szerint a rendőrök bilincsbe verve vitték el trencséni otthonából. A rendőrségi akció a trencséni Fatima étterem ügyével állt összefüggésben.

 

 hirdetes_300x300  

A Fatima étterem ügyében a nyomozó öt személyt vádolt meg az igazságszolgáltatás akadályozásának bűncselekményével, valamint hamis tanúzással és hamis eskütétellel. A gyanúsítottak között ott van Monika Jankovská volt igazságügyi államtitkár is, akit a NAKA szeptember 9-én hallgatott ki.

 

Krajmer még 2018 márciusában, Ján Kuciak és Martina Kušnírová meggyilkolása után távozott a NAKA korrupcióellenes egységének éléről. Krajmert rengeteg kritika érte azért, mert a nyomozás elején elsőként jelent meg a gyilkosság helyszín, holott semmi keresnivalója nem volt ott.

 

Csütörtökön este őrizetbe vették a NAKA korrupciós egységének egykori vezetőjét

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!