Nyitókép: TASR

 

A szlovák kormány Nyugat-Szlovákiában leállította a beruházási támogatást, és az összes szabadon hozzáférhető forrást Kelet-Szlovákiában fordítja vállalkozásfejlesztésre.

 

Annak ellenére, hogy jelenleg az autóipari beruházásokról van szó, Szlovákia jövője az automatizációban és a robotizációban van. Kelet-Szlovákia azonban a kellő számú szakembereknek köszönhetően fel van készülve ezekre a kihívásokra – mondta a TA3 Politikában c. vitaműsorában Richard Sulík (SaS) gazdasági miniszter.

 

 hirdetes_810x300  

 „Kassa a szlovákiai Silicon Valley, annyi programozó van ott, mint égen a csillag. Több ezren programozásból élnek, ezért egyáltalán nincs félnivalóm“

 

– mondta Sulík a műsorvezető azon kérdésére, miszerint az ipar 4.0-ra fókuszáló ipari parkoknak lesz-e elég szakemberük.

 

Sulík elmondása szerint a gazdasági tárca jelenleg öt kelet- és közép-szlovákiai önkormányzattal tárgyal egy stratégiai ipari park felépítéséről.

 

Szlovákia jövőbeli fejlesztésével szorosan összefügg a helyreállítási terv is, aminek az előkészítésén a pénzügyminisztérium dolgozik. Sulík tájékoztatása szerint a terv előkészítésén Ján Oravec, a gazdasági tárc államtitkára is részt vesz.

 

A gazdasági miniszter szerint a helyreállításai terv egy „nagy reformmunka“ lesz, de részleteket nem akart elárulni. Mint mondta, a tervet Igor Matovič kormányfő és Eduard Heger pénzügyminiszter fogja bemutatni.

 

Teraz.sk/Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!