Nyitókép: TASR

 

Igor Matovič kormányfő a Központi Válságstáb ülés után kijelentette, hogy a sport- és kulturális rendezvények számára nem fogják olyan mértékben szigorítani a szabályokat, mint ahogyan azt a járványügyi bizottság javasolta.

 

„Ha egyenes adásban meggyilkoljuk a kultúrát és a sportot, akkor lehet, hogy túl leszünk a járványon, de kulturálatlanok leszünk és nem fogunk sportolni“

 

– mondta Matovič.

 hirdetes_300x300  

 

Az újonnan elfogadott intézkedések szerint a zöld régiókban a kulturális rendezvényeken korlátozás nélkül lehet majd helyet foglalni, míg a piros régiókban csak minden második sorban lehet majd ülni.

 

A sporteseményeken a zöld régiókban minden második sorban lehet majd helyet foglalni, míg a piros régiókban csak minden negyedik sorban.

 

A sport- és kulturális eseményeken tilos lesz a frissítők árulása, a maszkviselés pedig kötelező lesz.

 

A Központi Válságstáb jóváhagyta, hogy a beltéri rendezvényeken legfeljebb 500, a kültéri rendezvényeken maximum 1 000 fő vehessen részt. Az 1 000 és az 500 főbe csak a nézőket számítják bele.

 

A kormányfő szerint sokkal igényesebb lesz a bálok, szalagavatók és esküvők megrendezésével kapcsolatos kérdések megvitatása. Ezekről a rendezvényekről a hét folyamán fognak dönteni.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!