Nyitókép: Shutterstock

 

Október 1-jéig meghosszabbították a diákok iskolai maszkviselését – derült ki SzK Közegészségügyi Hivatalának hétfőtől hatályos óvintézkedéséből.

 

„A diákok egészégének megőrzése és a vírus terjedésének megakadályozása érdekében döntöttünk amellett, hogy meghosszabbítjuk az iskolai maszkviselésre vonatkozó óvintézkedést. Annak ellenére, hogy az alapiskolák alsó tagozatán csupán önkéntes alapon működik a maszkviselés, arra kérjük a szülőket, hogy magyarázzák el gyermekeiknek miért is fontos a maszkviselés az iskolában”

 

– mondta Marek Krajčí (OĽANO) egészségügyi miniszter.

 hirdetes_300x300  

 

A kötelező maszkviselés a pedagógusokra a szakalkalmazottakra, az alapiskola felső tagozatos diákjaira, illetve a középiskolás diákokra vonatkozik. Nekik a szájmaszkot a tanítási órákon kell viselniük.

 

Az osztályokban a maszkviselés nem kötelező az óvodásoknak, illetve az alapiskola alsó tagozatos kisdiákjainak.

 

A maszkviselés tanárra és diákra egyaránt vonatkozik az iskola belső helyiségeiben, kivételt képez az evésre és az ivásra szánt idő.

 

A maszkviselés nem vonatkozik a mentálisan sérült gyerekekre és a halláskárosultakra.

 

„Egyéni bánásmódban részesítsük azokat a gyerekeket, akik krónikus légzőszervi megbetegedéssel, légzési elégtelenséggel vagy olyan bőrbetegséggel küzdenek, melynek során a hosszan tartó maszkviselés gondot okozhat”

 

– tette hozzá a SzK Közegészségügyi Hivatala.

 

Teraz.sk/Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!