Emma
  • HUF: 360.64
  • USD: 1.18
  • -2 °C
  • 3 °C
Belföld

Fico: Kollár nemzetközi szégyen, le kellene mondania

Fico szerint megengedhetetlen, hogy Kollár legyen a második legfőbb közjogi méltóság az országban.

Nyitókép: TASR

 

Az ellenzéki Smer-SD képviselői ismét felszólították Boris Kollár (Sme rodina) házelnököt arra, hogy távozzon a funkciójából – tájékoztatott szerdai sajtótájékoztatóján Robert Fico.

 

A Smer-SD elnökének állítása szerint Kollár ebben a pozícióban nem más, mint nemzetközi szégyen.

 

Fico magyarázata szerint azért nem vettek részt a plénum szavazásán, mert szimbolikusan ezzel szerették volna mindenkinek a tudtára adni, hogy valójában ki is vezeti a törvényhozói testületet.

 

„A mi tiltakozásunk az ellen az ember ellen irányul, aki a törvényhozói testület élén áll, de nincs ott semmi keresnivalója. A múltja, a tevékenységei és sajnos a jelene is azt igazolja, megengedhetetlen, hogy ő legyen a második legfőbb közjogi méltóság az országban”

 

– jelentette ki Fico.

 

Az ellenzéki politikus szerint nem akarnak rendkívüli ülést összehívni Kollár leváltására. Állítása szerint a koalícióban egyezség született arról, hogy mindenkinek mindent megbocsátanak azért, hogy a koalíció ne essen szét.

 

Fico azt is megjegyezte, hogy a koalícióban sokat prédikálnak az igazságosságról, az erkölcsről és a törvényességről, de a tetteik nem ezt tükrözik.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Kövessen minket