Nyitókép forrása: hnonline.sk

 

Roman Mikulec (OĽANO) belügyminiszter szerint a Csehországgal közös határszakaszon péntektől bevezetésre kerülő határellenőrzések csak szúrópróba szerűek lesznek. Csehország szeptember 18-tól kerül fel hivatalosan a vörös besorolású országok listájára.

 

A kormány szerdai ülése után Mikulec elmondta, hogy egyelőre még folynak az egyeztetések a határellenőrzések konkrét formájáról, de hangsúlyozta, hogy a határellenőrzések bevezetése nem jelent határzárat.

 

Arra nem tudott választ adni, hogy az ingázóknak szükségük lesz-e igazolásra az munkáltatótól, hogy átléphessék a határt. Kiemelte, hogy a tiszti főorvos fogja megállapítani a rendelkezés részleteit.

 hirdetes_300x300  

 

Arra a kérdésre, hogy nem uralkodik-e káosz a járványügyi bizottságban, miután Igor Matovič kormányfő törölte egyik intézkedésüket, Mikulec azzal válaszolt,

 

„nem hinném, hogy káosz uralkodna. A járványügyi bizottság tanácsadó testület, és szerintem nagyon jó munkát végez. (…) A tanácsadói testület ért van, hogy tanácsot adjon, más szervek pedig azért, hogy meghozzák a döntéseket”

 

mondta.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!