Nyitókép forrása: hnonline.sk

 

Boris Kollár (Sme rodina), a parlament elnöke pénteken Jaroslav Haščákkal, a PENTA befektetőcsoport egyik tulajdonosával egyeztetett legalább egy órán keresztül. A Denník N szerint a találkozóra az egykori smeres Martin Borguľa hoteljében került sor, és ő volt az, aki kezdeményezte a tárgyalást (Borguľa ma a Sme rodina frakcióját erősíti).

 

A találkozó témáját Kollár és Haščák is teljesen máshogy indokolta. Az előbbi szerint arról beszéltek, hogy a PENTA érdekeltségébe tartozó médiák „célkeresztbe vették” Kollár személyét. A házelnök ezzel a Plus 7 dní bulvárhetilap által megszellőztetett hírre utalt, amely szerint egy transznemű modellel flörtölt a messengeren.

 

Kollár állítja, hétfőn fog az ügyben sajtótájékoztatót tartani. A sajtó előtt óvatosan megpróbált elhatárolódni Haščáktól, azzal érvelve, hogy Haščák szoros kapcsolatban állt Marián Kočnerrel, Kočner pedig állandóan támadta őt, mióta politikai pályára lépett.

 hirdetes_810x300  

 

Haščák teljesen máshogy írta le a találkozó témáját. Az ő verziója szerint egy készülő könyve miatt ültek le egy asztalhoz, ami a szlovák politikáról fog szólni. A sajtó kérdésére elmondta, hogy a Sme rodina értékrendben távol áll a PENTA-tól, mert a befektetőcsoport liberális-kapitalista felfogású, míg Kollár pártja nemzeti-nacionalista és populista. (Nem mintha a Smernek nem lettek volna hasonló vonásai – a szerk. megj.).

 

Akárhogy is, a találkozó nem vet túl jó fényt Kollárra sem pártjára. A Sme rodina több tagját a mainstram sajtó már a kezdetektől bírálja az alvilághoz és az oligarchákhoz kötődő állítólagos kapcsolataik miatt. Kollár nemrég Kollár nemzeti-nemzetiségi tanácsadóként vette maga mellé a magyargyűlölő Anton Hrnkot. Most pedig rajtakapták, hogy nem hivatalos találkozón vesz részt a Gorilla-ügy főszereplőjével.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!