Dömötör
  • HUF: 365.10
  • USD: 1.19
  • 9 °C
  • 19 °C
Belföld

Median felmérés: Gyengül az OĽaNO, gondban az MKP, szinte mérhetetlen a Most és az Összefogás

A Matovičra szavazó magyarok nem tértek vissza az MKP-hoz. (Mint ahogy a mérhetetlen Most-Hídhoz és Összefogáshoz sem)

Nyitókép: rtvs (reprofoto)

 

A köztelevízió 5 perc múlva 12 című politikai vitaműsorában mutatták be a Median ügynökség legfrisebb felmérését. A közvéleménykutatás ezen a héten, azaz szeptember 14-18 között, 1007 személy megkérdezésével készült.

 

A válaszadások szerint ha most tartanák a választásokat, azt az OĽaNO nyerné, Igor Matovič pártja a szavazatok 17 százalékát szerezné meg. A második helyen alig egy tized százalékkal lemaradva a korábbi kormányfő, Peter Pellegrini politikai tömörülése, a Hlas végezne 16,9 százalékkal.

 

A további sorrend a következő:

 

Kép: reprofoto (RTVS)

 

Nem jutna be a parlamentbe az MKP, mely a Median szerint  alig  2,3  százalékon  áll.  Ez  az  eredmény  szöges  ellentétben áll  a Polis ügynökség MKP szempontból gyanúsan  magas  számaival,  mely  egyenesen  parlamentbe  mérte  Forró  Krisztiánékat.

 

A Most-Híd és az Összefogás a vert mezőnyben végzett. Mégpedig a Median szerint azon 1,2 százaléknál is kevesebb eredményt elért politikai tömörülések között, melyek együtt is csak 1,8 százalékot érnének el. Értsd, nem a Most-Híd és az Összefogás együtt van 1,8 százalékon, hanem az összes, 1,2 százaléknál alacsonyabban mért párt összesen.

 

 

A Median ügynökség elemzője a műsorban elmondta, hogy a választások óta eltelt fél évben a legtöbb választót, 8 százalékot az OĽaNO veszített, melynek eddigi támogatói leginkább az SaS-nél és a Sme rodinánál köthettek ki.

 

A felmérés mutatja azt is, hogy az Igor Matovičra szavazó magyarok nem tértek vissza az MKP-hoz. (Mint ahogy a szinte már alig mérhető Most-Hídhoz és az Összefogáshoz sem.)

 

Körkép.sk

Megosztás:
Címkék: Mdian felmérés MKP

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 9 olvasónak tetszik ez a cikk.

Kommentek

Kommentek

Ölvedi Balázs
2020. Sze. 20. 15:52

Innen szép nyerni. Világos, hogy sem együtt sem külön nincs vevő az etnikai alapú pártok portékáira. Kár erőlködni.Pont azok utasítják el őket akikre rá akarják sózni magukat. Évtizedekig éltdk vissza a bizalommal. Az már kevés a bizalomhoz, hogy magyarok.

varga lajos
2020. Sze. 20. 20:31

A bizalmat és a szavahihetőséget mindenki még a félművelt kocsmatöltelék is el tudja játszani, de megszerezni, vagy még pontosabban kiépíteni, azt már csak kevesen képesek, mert ahhoz épkézláb gondolkodás és erős akarat és kitartás kell. Az ilyenekből is születik elegendő, csak az a baj, hogy a neveléssel minden átállítható. Az a szomorú helyzet, hogy az utóbbi pár évszázad "nevelése" nagyon alkalmatlan egyedek kezébe került, és úgy néz ki, hogy fenékig ki kell innunk a félreneveltek által előállított keserű poharakat, mert más módon nem indul meg a kijózanodás és a hamis elvek sutba vágása, ami nélkül nem lesz bizalom és hit, ami a váltás alapfeltétele.

B, Gy.
2020. Sze. 21. 18:41

Tisztelt felvideki magyarok aki magyar volt de mar szlovak lett vagy akar lenni az szavazon a szlovak partokra lelkuk rajta de aki magyar mar ideje lenne osszefogni a szlovak partok nem fognak rajtunk segiteni az tuti.

A kommenteket lezártuk.

Szóljon hozzá!

Körkép

A szerkesztőség általános szerzője.

Kövessen minket