Nyitókép: rtvs (reprofoto)

 

A köztelevízió 5 perc múlva 12 című politikai vitaműsorában mutatták be a Median ügynökség legfrisebb felmérését. A közvéleménykutatás ezen a héten, azaz szeptember 14-18 között, 1007 személy megkérdezésével készült.

 

A válaszadások szerint ha most tartanák a választásokat, azt az OĽaNO nyerné, Igor Matovič pártja a szavazatok 17 százalékát szerezné meg. A második helyen alig egy tized százalékkal lemaradva a korábbi kormányfő, Peter Pellegrini politikai tömörülése, a Hlas végezne 16,9 százalékkal.

 

A további sorrend a következő:

 hirdetes_400x285  

 

Kép: reprofoto (RTVS)

 

Nem jutna be a parlamentbe az MKP, mely a Median szerint  alig  2,3  százalékon  áll.  Ez  az  eredmény  szöges  ellentétben áll  a Polis ügynökség MKP szempontból gyanúsan  magas  számaival,  mely  egyenesen  parlamentbe  mérte  Forró  Krisztiánékat.

 

A Most-Híd és az Összefogás a vert mezőnyben végzett. Mégpedig a Median szerint azon 1,2 százaléknál is kevesebb eredményt elért politikai tömörülések között, melyek együtt is csak 1,8 százalékot érnének el. Értsd, nem a Most-Híd és az Összefogás együtt van 1,8 százalékon, hanem az összes, 1,2 százaléknál alacsonyabban mért párt összesen.

 

 

A Median ügynökség elemzője a műsorban elmondta, hogy a választások óta eltelt fél évben a legtöbb választót, 8 százalékot az OĽaNO veszített, melynek eddigi támogatói leginkább az SaS-nél és a Sme rodinánál köthettek ki.

 

A felmérés mutatja azt is, hogy az Igor Matovičra szavazó magyarok nem tértek vissza az MKP-hoz. (Mint ahogy a szinte már alig mérhető Most-Hídhoz és az Összefogáshoz sem.)

 

Körkép.sk

Megosztás:
Címkék: Mdian felmérés MKP

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 9 olvasónak tetszik ez a cikk.