Nyitókép: hnonline.sk

 

Kormánya első hat hónapját értékelte közösségi oldalán megjelent hétfői bejegyzésében Igor Matovič szlovák kormányfő. Elmondása szerint még nem látott a mostaniaknál igyekvőbb minisztereket. Beszélt ugyanakkor az örökölt gondokról, az ellopott pénzekről és a maffia elleni harcról.

 

„Pontosan fél évvel ezelőtt szombat délután kaptuk kézhez kinevezésünket az államfőtől…másnap reggel nyolckor mentem a Szlovák Tartalékalaphoz, ahol megrökönyödve értesülten arról, hogy Fico és Pellegrini itt takargatták a korrupt tolvaj Kajetán Kičurát.”

 

emlékszik vissza a kormányfő a kezdetekre, majd megjegyzi, hogy úgy, ahogy ő a Tartalékalapnál üres raktárakat, a NAKA pedig Kičuránál aranyrudakkal teli széfet talált, a többi miniszternek is megvannak a maguk Kičurái. Állítása szerint az előző, smeres garnitúra 12 év kormányzás alatt körülbelül 30 milliárd eurót lopott el.

 

Kiemelte, hogy elődjeivel ellentétben ő és kormánya a „disznóól kitakarítására” kapott megbízást a választóktól. Ezzel kapcsolatban dicsérte kabinetje minisztereit.

 hirdetes_300x300  

 

„A ‘normális’ miniszteri munkavégzés 65-75 óra hetente teljes szolgálatban. A koronavírus ellenére teljes erőbedobással dolgoznak, a ‘rendszeren belüli’ minden akadály ellenére, ahol a minisztériumokban a maffia emberei ott és akkor próbálják őket elgáncsolni, ahol és amikor csak tehetik.”

 

Megjegyezte, hogy a „maffia a sajtón keresztül játssza a maga játékait” és téves előítéleteket csepegtet a nyilvánosság összezavarására.

 

„A hiányosságoktól függetlenül büszke vagyok a csapatunkra … és önöknek, akiknek már elegük volt a kormányzó maffiától, annyit mondhatok, ne féljenek, ez a kormány nem okoz csalódást”

 

Kiemelte, hogy eltökélt szándékuk betartani ígéreteiket és olyan országgá tenni Szlovákiát, ahol az emberek szívesen élnek.

 

POL ROKATakto presne pred šiestimi mesiacmi v sobotu poobede sme dostali z rúk pani prezidentky poverenie … na druhý…

Posted by Igor Matovic on Monday, September 21, 2020

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!