Nyitókép: TASR

 

Igor Matovič kormányfő állítása szerint Peter Pellegrini (Hlas-SD) volt miniszterelnök és Robert Fico (Smer-SD) 2018-tól tudott az Arca Capital pénzügyi csoport kétes ügyeiről.

 

Matovič szerint erről közvetlenül a pénzügyi csoport alkalmazottai figyelmeztették őket úgy, ahogyan most őt is. A kormányfő szerint amennyiben az alkalmazottak látni fogják, hogy a kormány komolyan gondolja az állam megtisztítását, az alkalmazottak hajlandóak lesznek tanúskodni az ügyben.

 

 hirdetes_300x300  

A miniszterelnök úgy véli, hogy Fico és Pellegrini bűnrészesek és csődöt mondtak az emberek érdekeinek megvédésében, mivel semmit nem tettek annak érdekében, hogy figyelmeztessék az embereket. Matovič mindezt a hétfői sajtótájékoztatóján jelentette be, egyúttal hozzátette, törvénymódosítást fog javasolni annak érdekében, hogy az emberek védve legyenek a hasonló esetekkel szemben.

 

Matovič elmondása szerint azok az alkalmazottak, akik őt is tájékoztatták, 2018-ban Ficonak és Pellegrininek is elmondták, hogy az Arca „furcsa befektetéseket” csinál. Az alkalmazottak arra kérték a két politikust, hogy a Szlovák Nemzeti Bankon keresztül lépjenek közbe, és figyelmeztessék az embereket arra, hogy ezek a befektetések kétesek, a pénzügyi csoport pedig csődbe mehet.

 

A kormányfő arra kíváncsi, hogy a két ex-kormányfő mit csinál ezekkel az információkkal.

 

„Amennyiben az lesz a válaszuk, hogy nem tettek semmit csak végignézték az egészet, akkor ők is a bűnrészesei annak a tettnek, amit ez a pénzügyi csoport elkövetett. Nagy valószínűséggel az Arca átverte az embereket, ami miatt Szlovákiában vagy Csehországban emberek ezrei veszíthetik el a befektetéseiket”

 

– jegyezte meg a kormányfő.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!