Nyitókép: www.upjs.sk

 

A kassai Pavol Jozef Šafárik Egyetem Orvosi Karán eddig 15 külföldi diákot teszteltek pozitívan koronavírusra. Közülük heten biztonságos országból érkeztek Szlovákia területére – közölte Daniel Pella, a kar dékánja. Az egyetem a kollégiumokban további öt vírusfertőzöttet vett nyilvántartásba.

 

Pella tájékoztatása szerint a koronavírusos diákok vagy tünetmentesek voltak, vagy csak nagyon enyhe tüneteket produkáltak.

 

 hirdetes_300x300  

„Annak ellenére, hogy a tiszti főorvos rendelkezése értelmében csak a kockázatos országokból érkező diákokat kell kötelezően letesztelnünk, az orvosi karon az összes külföldi diákot tesztelésnek vetjük alá, mivel a gyakorlati órák során a kórházakban páciensekkel is érintkezhetnek. A tesztelés nagyjából 1300 személyt érint”

 

– mondta a dékán.

 

Eddig hét tömeges tesztelésre került sor, melynek során 1 131 diákot teszteltek le. A tesztelés költségeit a kar állja. Az utolsó tesztelésre, melynek során 100 személytől fognak mintát venni, szerdán (szeptember 23.) kerül sor.

 

Tomáš Zavatčan, az egyetem szóvivőjének tájékoztatása szerint eddig öt kollégistánál diagnosztizálták a koronavírust. Mindegyiküket külön szobában helyzeték karanténba, kórházi kezelésre azonban egyikük sem szorult. A vírusfertőzött kollégistákat fokozatosan ismét tesztelésnek fogják alávetni.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!