Nyitókép forrása: aktuality.sk

 

Egy friss felmérés szerint Szlovákia lakosságának 27 százaléka érzi fenyegetőnek a koronavírus-járványt, ami a májusi adatokhoz képest hét százalékpontos emelkedést jelent.

 

„Az azt is jelentheti, hogy napi esetek számának meredek emelkedése ismét megmutatta, hogy valós a veszélye a megfertőződés lehetőségének”

 

magyarázta a felmérés eredményt Miloslav Bahna, a Szlovák Tudományos Akadémia Szociológiai Intézetének munkatársa.

 

 hirdetes_300x300  

A növekvő veszélyérzet ellenére a járványügyi intézkedések betartását egyre lazábban kezelik a válaszadók. Májushoz képest jóval kevesebben vannak azok, akik azt válaszolták, hogy leredukálták az emberekkl való fizikai kontaktusok számát. Maszkot az otthonuk elhagyásakor a nők 49, a férfiak 35 százaléka visel.

 

Jó hír, hogy 20,6-ról 26,4 százalékra nőtt azon válaszadók aránya, akik megfogadják a hatóságok javaslatát, és egyelőre felfüggesztették a mozik látogatását. A felmérésben részt vevők fele nem ajánlja ismerőseinek, hogy repülővel utazzanak külföldre.

 

A felmérést az MNFORCE közvélemény-kutató vállalat végezte a Seesame kommunikációs ügynökség és a Szlovák Tudományos Akadémia közös kutatásához. A minta Szlovákia online populációjának reprezentatív mintája.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 3 olvasónak tetszik ez a cikk.