Nyitókép: istockPhoto

 

Frissítve 13:40-kor!

 

Szerdán rekordmennyiségű, 360 koronavírus-fertőzöttet találtak Szlovákiában, ebből a Komáromi járásban 58 fertőzöttet regisztráltak. A második hullám során most fordult elő először, hogy egy járás a fertőzöttek számának tekintetében túlszárnyalta Pozsonyt.

 

 hirdetes_810x300  

A gócpont a kolozsnémai (Klížska Nemá) idősotthonban alakult ki, ahol jelenleg 56 fertőzöttet találtak. A koronavírus-fertőzöttek között 41 kliens és 15 alkalmazott van.

 

„Az intézmény egyik kliensét más diagnózissal szállították hétvégén a komáromi kórházba, ahol a vizsgálatok megerősítették a koronavírus jelenlétét. Ennek az információnak a tudatában teszteltük le az intézmény többi lakóját és az alkalmazottakat”

 

– mondta Denisa Masárová, a komáromi Regionális Közegészségügyi Hivatal higiénikusa, aki azt is elmondta, hogy a fertőzötteknek gyenge lefolyású a betegségük.

 

Az idősotthont karantén alá vonták, a látogatást pedig megtiltották.

 

A pozitívan tesztelt kliensekről a pozitávan tesztelt alkalmazottak gondoskodnak egy külön épületben, a negatívan tesztelt páciensek pedig egy másik épületben kaptak helyet.

 

A Körkép.sk információi szerint nem kizárt, hogy a csicsói alapiskolát is bezárják, mert sok ott tanuló gyerek szülője dolgozik az otthonban.

 

TvNoviny/Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 3 olvasónak tetszik ez a cikk.