Nyitókép: TASR

 

Pár száz eurót fizet Boris Kollár (Sme rodina) házelnök Anton Hrnkónak, az egykori SNS-es alelnöknek a tanácsadói munkájáért. Az információt a parlament sajtóosztályán kívül Hrnko is megerősítette.

 

A parlament sajtóosztálya szerint Hrnko külső tanácsadóként, míg Juraj Priputen belső tanácsadóként dolgozik a házelnöknek. Júniusban Kollár szóvivője még azt állította, hogy a parlament elnökének három belső tanácsadója van (Juraj Priputenen kívül Vlasta Kutláková és Marcela Kulifajová), ám a sajtóosztály szerint ők a parlament irodájának munkatársai.

 

 hirdetes_400x285  

500 euró

 

 „Anton Hrnko a nemzetiségi politika nagy szakértője“

 

– mondta Kollár arra a kérdésre, hogy miért éppen a történész Hrnkót választotta tanácsadónak.

 

Arra az érvre, miszerint Hrnko a parlamenten kívüli, a jelenlegi kormányhoz inkább az ellenzéki szemszögből viszonyuló SNS-hez köthető, Kollár azt felelte, hogy a „nemzetiségi politika nem koalíciós és nem is ellenzéki“.

 

Hrnko arra a kérdésre, hogy miért lett Kollár tanácsadója, csak annyit válaszolt: „mert megkért rá“.

 

Kollár az SNS tisztújító közgyűlése után szólította meg Hrnkót, amikor is Hrnko a pártelnökválasztáson alulmaradt ellenfelével, Andrej Dankóval szemben.

 

Anton Hrnko a házelnök tanácsadójaként folytatja tovább pályafutását

Kollár tanácsadói

 

Hrnko állítása szerint a parlament elnökével alkalmi munkaszerződést kötött, melynek értelmében 500 eurót kap.

 

Az egykori SNS-es politikus szerint egyáltalán nem a pénz miatt vállalta a munkát, neki ugyanis nincs rá szüksége.

 

 „Csak figyeljenek és meglátják“

 

– felelte arra a kérdésre, hogy miről is fog szólni a tanácsadói munkája. Hrnko és Kollár csak alkalmanként találkoznak, ha Kollárnak valamire szüksége van, akkor telefonon kommunikál Hrnkóval.

 

Kollár belső tanácsadója a második Fico-kormány egykori horvátországi nagykövete, Juraj Priputen, aki a külpolitikában és a parlamentközi együttműködést illetően látja el tanácsokkal Kollárt. Priputen a kilencedik fizetési kategóriába van besorolva, ahol a bruttó bevétel 1 329 eurónál kezdődik.

 

SME/Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.