Nyitókép: Menyhárt József Fb-oldala

 

Frissítve: 18.33 Hamar kimászott a választási bukást követő politikai karanténból az MKP korábbi elnöke. Menyhárt József ma már a visszatérését tervezi, hogy ismét „régi fényében“ ragyoghasson.

 

Ma tartja tisztújító, járási konferenciáját Dunaszerdahelyen az MKP, mely 16.30-tól Nyárasdon új járási vezetést választ. A jelöltek között van Menyhárt József, az MKP korábbi, alkalmatlanságáról elhíresült elnöke is.

 

Menyhárt terve

 hirdetes_810x300  

 

Menyhárt tervei között szerepel, hogy miután járási elnökként visszakapaszkodik a vezetésbe, később az Országos Tanács elnöki posztját is megcélozza, visszaállítva ezzel a „világ rendjét.“

 

Mi több, a vőfélyként ismert, verséneklőként is „karrierje“ folytatásán gondolkodó politikus szűk körben azt sem tartja kizártnak, hogy újra pártelnök legyen.

 

Vissza a gyökerekhez: Menyhárt újra rendelhető

 

Dunaszerdahely, az állatorvosi ló

 

A Dunaszerdahelyi járás állatorvosi ló, melyen keresztül tökéletesen nyomon követhető a magyar párt visszaszorulása választói körében. Tekintsük most át ennek folyamatát.

 

Az elvileg még mindig a „legerősebb járásnak“ tartott Dunaszerdahelyen az elmúlt években komoly leépülést mutat az MKP, melyben saját vezetői is ludasak. Csak néhány számadat magyarázatként arra, miért nincs már meg a parlamenti bejutáshoz szükséges szavazatmennyiség – legyen szó akár szlovák parlamenti, vagy EP-választásról.

 

Míg öt éve a „legnagyobb“ járásban 220 küldött ült az MKP járási konferenciáján, tavaly már csak alig 91-en voltak.

 

Öt év alatt a felére zsugorodott a párt a járásban

 

A járás 67 faluja közül 5 éve még 28-at tisztq MKP-s polgármester vezetett, ma már csak 13-at. Ugyanúgy helyi szervezetek sokasága is megszűnt. Ebben az időszakban épp Menyhárt József volt a járási elnök, majd pártelnök.

 

Hová tűntek ezek az emberek? Kedvüket vesztették, kivonultak az MKP-ból, sikeresen kiölték belőlük a tüzet. Gyakran szűk egyéni érdekek miatt.

 

A Körkép.sk az elmúlt napokban feltérképezte a járáson belüli közállapotokat. Amit találtunk, az nagyon messze van az ideálistól. Az MKP öt év alatt a felére zsugorodott össze a Dunaszerdahelyi járásban. Menyhárt Józsefnek ez paradox módon tökéletesen megfelelt, hiszen egy belterjessé vált társaságot sokkal könnyebben tud manipulálni. Ezekkel a lekötelezett emberekkel kaparintaná most meg újra a járási elnöki széket. Elvégre nem mindegy, hogy valakit a 220, vagy a 91 fős küldöttség többsége választ meg, mondhatná? A lényeg az eredmény…

 

Fenyegetések, csúnya módszerek

 

A Körkép több konkrét esetről tud, amikor a legutóbbi önkormányzati választások előtt tisztességes, szívből-lélekből az MKP-nak dolgozó helyi tagoktól lett megvonva a lehetőség, hogy a párt színeiben polgármesternek induljon. Menyhárt parancsára ugyanis kellett a hely a gyakran MKP-Most, vagy MKP-Most-Smer koalícióban induló „vegyes“ jelölteknek. Ha pedig valakinek ez nem tetszett, jött a fenyegetés, hogy „nem indulhatsz, mert elveszem a pecsétedet,“ értsd, az MKP helyi szervezetének bélyegzőjét.

 

Ilyen módszerekkel építette le az elmúlt években Menyhárt József a Dunaszerdahelyi járást. Értékrendjét jól jelzi, hogy míg a választásokat követően az OĽaNO-nál lobbizott felesége érdekében, hogy Matus Éva járási elöljáró legyen, miután ez nem jött össze, már a kormányfőt támadja.

 

Körkép.sk exkluzív: Újabb politikai klientelizmus az MKP-ban! Menyhárt József saját feleségének keres állami munkát

 

Ma Nyárasdon kiderül, ki vezetheti a járási MKP-t a következő időszakban. Menyhárt, főleg a kisebb települések helyi szervezeteiben tevékenykedő emberei ma világos feladattal érkeznek, a cél eléréséhez visszaléptetések is várhatók. Menyhárt mellett Őry Péter, Fenes Iván, Karaffa Attila és Polák László szerepel még a járási elnök-jelöltek között. A járási elnök jelenleg Fenes Iván, Bős polgármestere.

 

Frissítve: A Dunaszerdahelyi járás régi-új elnök végül Fenes Iván lett.

 

Nem sikerült a visszatérés az MKP bukott elnökének

 

Körkép.sk/KT

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 17 olvasónak tetszik ez a cikk.