Nyitókép: seredonline.sk

 

A koronavírus-járvány miatt szeptember 25-én, pénteken 18:00 órától új járványügyi óvintézkedések lépnek életbe Dunaszerdahelyen – tájékoztatta a TASR-t a dunaszerdahelyi székhelyű Regionális Közegészségügyi Hivatal.

 

Az egészségügyi szolgáltatók, valamint az állami és magántulajdonban lévő szociális szolgáltatók kötelesek biztosítani a látogatási tilalmat minden fekvőbeteg részlegen. Kivételt képeznek a plébánosok látogatásai, akik az utolsó kenet feladása céljából érkeznek a betegekhez és a haldoklókhoz, illetve a palliatív kezelést végzők látogatása.

 

 hirdetes_810x300  

Egyúttal kötelesek betiltani a szakmai gyakorlatot az egészségügyi szakközépiskolák diákjainak, valamint az egészségügyi tanulmányokat folytató főiskolai hallgatóknak.

 

Azoknál a pácienseknél, akiknél befejeződött a kórházi kezelés abban az egészségügyi intézményben, ahol a pácienst nem koronavírussal kezelték, az egészségügyi szolgáltató köteles biológiai mintavételt biztosítani a szociális otthonok klienseinek. A kliens csak azután térhet vissza a szociális intézménybe, ha a koronavírus-tesztje negatív eredményt mutat.

 

A Regionális Közegészségügyi Hivatal az állami és magántulajdonban lévő szolgáltatóknak is elrendeli, hogy a szociális intézményekben élő klienseket oltassák be influenza és invazív pneumokokkusz ellen, ezenkívül minden egészségügyi dolgozónak, valamint a szociális intézmények alkalmazottainak is ajánlják az influenza elleni védőoltást.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!