Nyitókép: život.pluska.sk

 

Az állami tisztviselők közül továbbra is Zuzana Čaputová államfő a legmegbízhatóbb politikus. A legújabb Focus-felmérés szerint a megkérdezettek 66%-a szavazott neki bizalmat.

 

A Markíza Televízió részére készített felmérés szerint a második legmegbízhatóbb politikus Peter Pellegrini volt kormányfő. Az újonnan alakult Hlas párt elnökének a válaszadók 51%-a szavazott bizalmat.

 

 hirdetes_810x300  

A ranglista harmadik helyét Boris Kollár (Sme rodina) házelnök szerezte meg, akit a válaszadók 35%-a tart megbízhatónak.

 

Igor Matovič (OĽANO) kormányfőt megelőzve a negyedik helyen végzett Richard Sulík (SaS) gazdasági miniszter, akiben a megkérdezettek 34%-a bízik. Az ötödik helyet Igor Matovič miniszterelnöknek sikerült megszereznie, akiben a megkérdezettek 32%-a bízik. Matovič után a ranglista hatodik helyén Veronika Remišová (Za ľudí) miniszterelnök-helyettes áll, akiknek a megkérdezettek 29%-a szavazott bizalmat.

 

Utána következik Tomáš Drucker (Dobrá voľba) 27%-kal, Robert Fico (Smer-SD) 21%-kal, Martian Kotleba (ĽSNS) 17%-kal, illetve a parlamenten kívüli pártok elnökei: Irena Bihariová (PS) 17%-kal, Andrej Danko (SNS) 15%-kal és Milan Majerský (KDH) 14%-kal.

 

A legkevésbé megbízható politikusok listájának élén Marian Kotleba és Andrej Danko fej-fej mellett a szavazatok 81%-át szerezte meg. Utána következik Robert Fico 77%-kal és Igor Matovič kormányfő 66%-kal.

 

Veronika Remišová, Richard Sulík és Boris Kollár meghízhatatlansága 63%-on áll, Tomáš Drucker a megkérdezettek 56%-a szerint megbízhatatlan, Milan Majerský a 48%-uk szerint, Peter Pellegrini a válaszadók 47%-uk szerint, míg Zuzana Čaputovát csak a válaszadók 31%-a tartja megbízhatatlannak.

 

Teraz.sk

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!