Nyitókép: TASR/AP

 

A Bártfa (Bardejov) Hosszúrét (Dlhá lúka) városrészében működő Szent Fausztina Egyházi Alapiskola és Óvoda 29 alkalmazottja közül 14-nek lett pozitív a koronavírus-tesztje. A hírt Mária Exnerová, az intézmény igazgatónője is megerősítette.

 

„Az első pozitív eset bejelentése után a bártfai székhelyű Regionális Közegészségügyi Hivatal ajánlásait követve pénteken (szept. 25.) bezártuk az iskolát, és a jelenléti oktatásról áttértünk a távoktatásra. Mivel az első pozitív eset az alkalmazottak között jelent meg, ezért az összes alkalmazottat leteszteltettük. A maradék 27 dolgozó közül 13-nak lett pozitív lett az eredménye”

 

–jelentette Exnerová, majd hozzátéve: az egyik külső munkatársuk saját maga döntött a koronavírusteszt elvégeztetése mellett, aminek az eredménye negatív lett.

 hirdetes_300x300  

 

Jelenleg a kontaktszemélyek felkutatása folyik a betegség további terjedésének megakadályozása érdekében.

 

„Tekintettel arra, hogy az iskola több pedagógusának is negatív lett a tesztje, az iskolában folytatódik a távoktatás. A jelenléti oktatásra való visszatérés a Regionális Közegészségügyi Hivatal döntésétől függ, de előtte még alaposan ki fogjuk fertőtleníteni az iskola épületét”

 

– konstatálta az igazgató.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!