Előd
  • HUF: 364.41
  • USD: 1.18
  • 10 °C
  • 18 °C
Belföld

Koronavírus – Szlovákia két legnagyobb egyeteme távoktatásra áll át

A hallgatók csak saját felelősségre maradhatnak a diákszálláson

Nyitókép forrása: hnonline.sk

 

A pozsonyi Szlovák Műszaki Egyetem és a Komenský Egyetem is távoktatásra áll át október 5-től a rosszabbodó járványhelyzetre való tekintettel – jelentették be az egyetemek rektorai hétfői sajtótájékoztatójukon.

 

Mindkét intézmény vezetése felszólította a hallgatókat, hogy hagyják el a diákotthonokat. Egyes sajtóinformációk szerint több hallgatót e-mailben értesítettek, hogy az egész téli szemeszter távoktatás keretében valósul majd meg.

 

Az egyetemek válságstábjai kockázatosnak ítélték meg a diákszállókat a koronavírus terjedése kapcsán, ezért az ott tartózkodó diákok létszámának minimalizálására szólították fel az egyetemek vezetését. A diákok aláírhatnak egy, a bérleti szerződéshez csatolt kiegészítést, miszerint az internátus fenntartja számukra a szobát, míg a helyzet rendeződik, és az oktatás visszaáll a rendes kerékvágásba.

 

A Komenský Egyetemen eddig összesen 90 koronavírusos esetről tudni. A rektorok kijelentései alapján a diákszállás elhagyása nem kötelező, de az ott tartózkodók csak saját felelősségre maradhatnak.

 

Körkép.sk

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Kövessen minket