Nyitókép: SME/Jozef Jakubčo

 

Azok a diákok, akik a Comenius Egyetem és a Szlovák Műszaki Egyetem kollégiumaiban laknak, szeptember 29-től (kedd) október 5-ig (hétfő) önként elhagyhatják a szállásukat.

 

Abban az esetben, ha a diákok október 5-e után is a kollégiumban maradnak, lehet, hogy a három közül az egyik forgatókönyv fog megvalósulni, és a kollégiumok teljesen bezárnak.

 

 hirdetes_300x300  

Az egyik lehetőség az, hogy a rektor a tavaszi helyzethez hasonlóan most is utasítás ad a kollégiumok bezárására. A másik lehetőség az, hogy a Regionális Közegészségügyi Hivatal dönt az internátusok bezárásáról, így az összes diáknak távoznia kell. A harmadik verzió szerint a Regionális Közegészségügyi Hivatal a karantén mellett dönthet, ami azt jelenti, hogy a kollégiumok kapui bezárnak, a diákoknak pedig karanténban kell maradniuk a szobáikban.

 

Marek Števček, a Comenius Egyetem rektora hétfőn bejelentette, hogy amennyiben a diákok önként távoznak a kollégiumból, nem kell teljes mértékben kiköltözniük. A diákoknak legkésőbb október 5-ig lehetőségük lesz a szálláshely-szolgáltatási szerződésükhöz egy kiegészítést kötni, melynek értelmében nem kell teljesen kiköltözniük a szobájukból, hanem egy bizony összeg mellett megtarthatják azt.

 

„A kollégiumba csak akkor lehet visszatérni, ha a helyzet megengedni. Azzal kell számolni, hogy ez hónapokig is eltarthat”

 

– írta a malomvölgyi internátus.

 

A Comenius Egyetem kollégiumaiban a novemberi és a decemberi bérleti díjat nem kell kifizetniük a kollégistáknak.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!