Nyitókép: teraz.sk

 

A koalíciós SaS azt szeretné, ha a rendkívüli állapot kihirdetése Szlovákiában csak az egészségügyre vonatkozna. A párt szóvivőjének tájékoztatása szerint még eldöntik, hogy támogatják-e annak szélesebb kihirdetését.



„Megnézzük az indoklást, és felelős döntést hozunk. Azt gondoljuk, hogy rendkívüli állapotot csak az egészségügyre kellene hirdetni,”

 

áll az SaS nyilatkozatában.

 

Mint ismert, Igor Matovič kormányfő a Központi Krízisstáb hétfői ülését követően jelezte, hogy a kormány szerdán általános rendkívüli állapotot hirdet az egész országra.

 hirdetes_810x300  

 

Magyarország és Ausztria nem kerül vörös zónába. Betiltják a tömegrendezvényeket, szigorú szájmaszk viselés, jön a rendkívüli helyzet (Íme, a részletek)

 

A koronavírus-járvány első hulláma idején egyszer már rendkívüli állapotot hirdettek, mely március 16. és június 14. között volt érvényben, és csak az egészségügyre vonatkozott. Azóta viszont az epidemiológiai helyzet rosszabbodott.

 

A Sme rodina miniszterei a holnapi kormányülésen döntik el, támogatják-e a rendkívüli állapot kihirdetését az egész országra. A TA SR hírügynökség közlése szerint saját lelkiismeretük és legjobb tudásuk szerint fognak dönteni.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!