Nyitókép: TASR/Martin Baumann

 

A szükségállapot egy eszköz arra, hogy a rendkívüli helyzetekben megvédjük az emberek életét és egészségét; az emberek mindennapi életén semmit sem változtat – jelentette ki a szerdai kormányülés után Igor Matovič kormányfő.

 

Elmagyarázta, szükség van arra, hogy különböző rendkívüli helyzetekben különféle óvintézkedéseket tudjanak elfogadni. A 45 napos szükségállapottal kapcsolatban azt mondta, motivációs időről van szó.

 

 hirdetes_810x300  

„Ez egy eszköz arra, hogy biztosítsuk az emberek védelmét és egészségét olyan rendkívüli helyzetekben, amelyek a járvány miatt következhetnek be az élet különböző területein”

 

– magyarázta a kormányfő a szükségállapot kihirdetésével kapcsolatban.

 

A miniszterelnök kihangsúlyozta, fontos, hogy a kezükben legyen egy ilyen lehetőség. Állítása szerint technikailag nem lehet csak az egészségügyre kihirdetni a szükségállapotot. Azt a módszert, ahogyan a járvány első hulláma idején Peter Pellegrini (Hlas-SD) volt kormányfő hirdette ki a szükségállapotot, jogalkotási gúnyiratnak nevezte.

 

Arra a kérdésre, hogy a kormány miért éppen 45 napra hirdette ki a szükségállapotot, Matovič azt felelte, azt szeretnék, ha ez motivációs idő lenne.

 

„Azért van ez a 45 nap, hogy tudatosítsuk, a mi kezünkben van a választási lehetőség: vagy az egész időszakra szükségállapot lesz bevezetve, vagy megpróbálunk a szükségállapot idejének fele alatt megbirkózni a helyzettel”

 

– magyarázta.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!