Nyitókép: a Dobrá volba facebook-oldala

 

Frissítve: 20.39 Sólymos László, a Most-Híd elnöke korábbi minisztertársával, Tomáš Druckerrel (Dobrá voľba) tárgyalt a jövőbeni lehetséges együttműködésről. A két parlamenten kívüli párt elnöke leginkább szakmai témákban keresik a közös utat.

 

Sólymos a TASR-nek megerősítette, hogy a héten találkozott Druckerrel hogy megvitassák pártjaik együttműködésének lehetőségeit egyes szakmai témákban. Elmondásuk szerint mindketten rendelkeznek olyan szakemberekkel pártjaikban, akikből a jelenlegi kormányban hiány van. Mint kiderült, főleg az egészségügyre, a közúti és vasúti közlekedésre, valamint az oktatásügyre gondolnak.

 

„Ezért úgy döntöttünk, hogy egyesítjük erőinket és készek vagyunk keresni ezekben a kérdésekben az átfedéseket, mivel reális érdekünk megteremteni a kormánnyal szembeni alternatívát.”

 

 hirdetes_810x300  

nyilatkozta Sólymos, aki augusztus 20-án még a Magyar Közösség Pártjával és az Összefogással való együttműködésről írt alá szándéknyilatkozatot Komáromban.

 

 

Mit írt alá az MKP, a Most-Híd és az Összefogás? A Körkép.sk megszerezte a Komáromi Nyilatkozat szövegét

 

A találkozó tényét maga Drucker is megerősítette a közösségi hálón, ahol meg is jegyezte, hogy rákérdezett „Lacinál”, hogy mi a helyzet az „új magyar képviselettel”:

 

 „Hisz ha nem jön nekik össze, el kell gondolkozni az ésszerű együttműködésről”

 

fogalmazott Drucker, aki fontosnak tartja, hogy „jó programot és képviseletet” tudjanak kínálni a régióknak.

 

B-terv! Magyar „egység” helyett Solymosék már az új vegyespártot építik

 

A korábbi miniszterek mindketten bírálták a jelenlegi Matovič-kormányt a koronavírus-járvány kezelése és az egyes minisztériumok prioritásai miatt.

 

Dnes nás bol pozrieť Laci Sólymos, predseda strany MOST-HÍD. Trochu sme podebatovali o zdravotníctve, ale posťažoval sa…

Posted by Dobrá voľba on Tuesday, September 29, 2020

 

Körkép.sk, teraz.sk 

További ajánlott írások:

 

B-terv! Magyar „egység” helyett Solymosék már az új vegyespártot építik

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!