Nyitókép: laboratornadiagnostika.sk

 

A közösségi oldalakon több bejegyzés is kering arról, hogy sokan annak ellenére kaptak tájékoztatást a vírusteszt eredményéről, hogy nem is voltak tesztelése.

 

Az egészségügyi tárca reagált az esetekre, és azt írta, az emberek hajlamosak spekulálni és kétségbe vonni az egész tesztelési rendszer működését. Az egészségügyi tárca az Egészségügyi Információk Nemzeti Központjával (NCZI) vizsgáltatta felül az eseteket.

 

 hirdetes_810x300  

Az egészségügyi tárca érvelése szerint előfordul, hogy az emberek melléütnek, amikor a telefonszámukat adják meg, ezért fordulhat elő, hogy az SMS-t másvalaki kapja meg.

 

„Amennyiben véletlenül SMS-t kap a negatív teszteredményéről annak ellenére, hogy nem volt tesztelésen, ignorálja az üzenetet. Elnézést kérünk a hibáért, maradjanak nyugodtak“

 

– írta a minisztérium a Facebook-oldalán.

 

Amennyiben azzal az üzenettel kap SMS-t, hogy a koronavírus-tesztjének eredménye pozitív lett, de nem volt tesztelésen, akkor a Közegészségügyi Hivatal alkalmazottjának, aki keresni fogja telefonon, magyarázza el, hogy valószínűleg hiba történt. A hivatal ezután felkeresi azt a személyt, akire a teszt eredménye vonatkozik.

 

„Nem kell azonnal összeesküvés-elméletet szőni. A rendszer automatikusan küldi az SMS-eket, a magas számú tesztelések esetén előfordulhatnak hibák és az elütések“

 

– tette hozzá a minisztérium.

 

VYSVETĽUJEME: PRIŠIEL MI CEZ SMS VÝSLEDOK TESTU, ALE NA TESTE SOM NEBOL/NEBOLA?Na Facebooku kolujú viaceré statusy o…

Posted by Ministerstvo zdravotníctva Slovenskej republiky on Wednesday, September 30, 2020

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!