Nyitókép: Körkép.sk

 

Sajnos nincs olyan hét, hogy ne jelenne meg újabb és újabb konfliktus a szavakban egységre törekvő, magyar többségű pártok között. Mindez annak a jele, hogy az MKP-t, az Összefogást és a Most-Hídat leginkább a hatalom és az ezzel járó pénz, valamint a döntéshozói pozíciók megszerzése érdekli. Ahelyett, hogy energiájukat a felvidéki magyarok valós érdekképviseletére fordítanák.

 

Október 1-jén a Most-Híd és a Dobrá voľba bimbózó együttműködéséről, értsd, egy új vegyespárt építési szándékáról számoltunk be, ma pedig már az MKP szólt be az Összefogásnak. Mi több, a magyar párt párkányi önkormányzati képviselője egyenesen tőrdöféssel vádolta meg az Összefogás elnökét.

 

B-terv! Magyar „egység” helyett Solymosék már az új vegyespártot építik

  hirdetes_300x300   

 

Keresd a nőt a háttérben

 

A konfliktus tárgyát a párkányi városi lap főszerkesztőjének leváltása jelenti. A leváltott Bokor Réka egyben az Összefogás alelnökének, Orosz Örsnek az élettársa és az Összefogás egyik sajtómunkatársa, így érthető, ha a minipárt érzékenyen reagált a leváltására.

 

Környi Zoltán, az MKP párkányi önkormányzati frakciócsoportja vezetője ezzel kapcsolatban illette kemény kritikával Mózes Szabolcs (Összefogás) pártelnököt annak közösségi oldalon megjelent csütörtöki bejegyzése miatt. Konkrétan azt nehezményezve, hogy Mózes nem különbözteti meg Bokor Réka, a helyi lap főszerkesztőjének megtartására, illetve leváltására szavazókat, amivel a helyi MKP-sokat is rossz színben tüntette fel.

 

Igazán „komoly” témában van konfliktus

 

Hogy érzékeltessük, milyen „horderejű“ ügyről is megy a vita a „pártok“ között, álljon itt Mózes Szabolcs ominózus Fb-bejegyzése:

 

 

Az MKP párkányi helyi politikusa szerint a pártelnök ezzel a bejegyzésével féligazságokat állít.

 

„Nem konkretizálja a helyzetet és annak körülményeit, az elnök úr csak általánosságban fogalmaz, de ezzel negatívan állítja be a helyi MKP frakció munkáját“

 

– állítja Környi.

 

 

„Bokor Réka már számtalan fórumon megköszönte az MKP képviselőinek támogatását. Ugyanis az utolsó két önkormányzati ülésen egyedül csak az MKP képviselőcsoportja volt az, amely teljes mellszélességben a főszerkesztő mellé állt, megakadályozva ezáltal az első leváltási kísérletet, ahol még két másik képviselő tartózkodásának köszönhetően a lap főszerkesztője maradhatott.

 

Sajnos a második kísérlet már sokkal szervezettebben zajlott, így az MKP frakciója ugyan továbbra is a leváltás ellen szavazott, de egyedüliként már kevés volt az eredmény megakadályozásában. Mózes pártelnök úr erről miért nem ír? Miért nem nevezi meg konkréten azt a frakciót, amely valóban annak a bizonyos tőrdöfésnek a résztvevője volt? Vajon így szeretné az összefogást erősíteni helyi szinten?“

 

– nehezményezi Mózes eljárását az MKP.

 

MKP: Ne döfködje a tőrt az Összefogás

 

A párt párkányi képviselőcsoportja egyben arra szólítja fel az Összefogás elnökét, hogy korrekt módon, pontosan fogalmazva közölje a tényeket és ne saját maga legyen a helyi együttműködés tőrdöfője.

 

Amíg tehát a felvidéki magyarok szavazatainak jóvoltából a legutóbbi parlamenti választásokon euró milliókat kereső politikai pártok gyerekes és méltatlan módon egymással viaskodnak, választóik számára egyre kevésbé hihető, hogy az egység hirdetése őszinte és hiteles akaratot tükröz.

 

A végére egy személyes kérés: Kérjük, támogassátok a Körképet legalább havi két euróval, hogy még több tartalmat készíthessünk nektek!

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 9 olvasónak tetszik ez a cikk.