Nyitókép: profutbal.sk

 

Többek között a Körkép.sk főszerkesztőjét és a DAC képviselőit is tanúként hallgatta meg a NAKA.

 

A rendőrség több hónap tétlenség után folytatja a nyomozást a 2019-es DAC – Slovanon történt magyargyalázó viselkedések miatt.

 

DAC-Slovan: Már a rendőrség foglalkozik a “magamutogató” Slovan-szurkolókkal

 hirdetes_300x300  

 

A tavaly februárban a dunaszerdahelyi MOL Arénában a magyaroknak a nemi szervét mutogató IG a büntetőfeljelentés, majd a nyomozás megkezdését követően eltűnt a hatóságok célkeresztjéből.

 

A rendőrségi beidézésekre nem reagált, állandó lakhelyén nem tartózkodott, így a rendőrség országos körözést adott ki ellene. Mivel hosszú hónapokig sem sikerült kihallgatni őt, személye pedig kulcsfontosságú a nyomozás szempontjából, idén február 4-én a rendőrség megszakította nyomozást.

 

A nyomozás idén augusztus 7-ét követően folytatódhatott, mivel a rendőrségnek sikerült IG nyomára bukkannia.

 

Feketével jelölve vélhetően a DAC szurkolóknak a nemi szervét mutogató IG. Kép: Facebook

 

A vád: nemzetgyalázás

 

A Slovan szurkolók elleni vád nemzetgyalázás, rasszista és etnikai gyűlöletet keltő viselkedés.

 

Mint ismert, 2019-ben az év meccsének ígérkezett a február 16-i mérkőzés. Ez volt ugyanis az új MOL Aréna stadionavatója is egyben. Ennek megfelelő volt a hozzáállás a pozsonyi Slovan szurkolói részéről is. A mérkőzést több vitatott bírói ítélet után egy, a 79. percben megítélt tizenegyessel a Slovan nyerte egy góllal.

 

A 90 perc során a vendégszurkolók több magyarellenes rigmust is skandáltak, DAC sálat égettek, ketten közülük pedig a feneküket, illetve a nemi szervüket mutogatták a magyarok felé.

 

Ez utóbbi személy lehet IG, akinek a kihallgatása meggyorsíthatja az immár másfél éve húzódó nyomozati szakasz lezárását.

 

Körkép.sk

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 5 olvasónak tetszik ez a cikk.