Nyitókép forrása: 

 

Igor Matovič kormányfő, az újabb rekordszámokat mutató szombati járványstatisztikákra reagálva a higiéniai és járványügyi rendelkezések betartására szólította fel a lakosságot. Hangsúlyozta, hogy a hét elvileg leggyengébb napján, szombaton sikerült megdönteni az új fertőzöttek számát, ami aggodalomra ad okot.

„Ezért szeretnék felszólítani mindenkit, aki érzi a helyzet súlyosságát, hogy a hatályos járványügyi rendelkezéseken túl további, még szigorúbb szabályokat vezessenek be saját családjukban – kérem önöket, ne menjenek sport, kulturális- vagy egyházi tömegrendezvényre”

 

írta Matovič a Facebookon. Arra a kérte a polgárokat, hogy ne szervezzenek semmilyen családi összejövetelt, és ne is vegyenek részt rajta, viseljenek maszkot beltéren, és kültéren is, főleg ha nem családtagok kerülnek a közelükbe.

 

„Kérem, ne feledkezzenek el szüleikről és nagyszüleikről sem. Ha lehetséges, önök vásároljanak be számukra”.

 

mondta.

 hirdetes_300x300  

 

A kulturális, egyházi és sportélet szervezőit arra kérte, hogy rendkívül körültekintően szervezzék meg azokat tömegrendezvényeket, amelyeket a rendelkezések még lehetővé tesznek.

 

„Tudom, hogy az önök számára minden korlátozás tehertétel és felébreszti önökben a szabadságféltés indulatát… de higgyék el, hogy nem ez a megfelelő időpont. Az intézkedések nem önök ellen irányulnak, és higgyék el, Szlovákiában senki sem akarja jobban a korlátozások megszüntetését, mint én.”

 

„Pokoli napok elé nézünk. A fertőzésszámok meredeken és jelentősen emelkednek majd, az egészségügyi kapacitásunk pedig be fog szűkülni. Ennek ellenére hiszem, hogy ezt a próbatételt felelős emberek közösségeként, minden erőfeszítésünket latba vetve át fogjuk vészelni”

 

írta a kormányfő.

 

Szlovákiában Szombaton 818 új koronavírusos esetet vettek nyilvántartásba, ami abszolút napi rekordnak számít. A halálos áldozatok száma 55, az aktív esetek száma 8500 fölött jár.

 

Peknú nedeľu všetkým ľuďom dobrej vôle.Nikto nie je rád poslom zlých správ, ale zobrať mlčaním výsledky Covid-19 za…

Posted by Igor Matovic on Sunday, October 4, 2020

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 4 olvasónak tetszik ez a cikk.