Nyitókép: TASR

 

Igor Matovič kormányfőnek az a vágya, hogy a következő parlamenti választáson a külföldön élő szlovákiai polgárok már elektronikus úton tudjanak szavazni.

 

Mivel a jelenlegi, postai úton történő szavazási rendszer a kormányfő szerint eléggé gyenge, ezért lenne szükség a sokkal biztonságosabb elektronikus szavazás bevezetésére.

 

 hirdetes_810x300  

„Azt szeretném, ha ebben úttörők tudnánk lenni a világban, és sikerülne végre eljutnunk a 21. századba, vagyis a technológiák világában”

 

– jegyezte meg Matovič. Egyúttal azt is hozzátette, szeretné, ha azok a hazai polgárok, akik az utazás szabadsága és a külföldi munka mellett döntöttek, az otthoni közügyekben is állást tudnának foglalni.

 

Az elektronikus szavazás biztonságával kapcsolatban Matovič azt mondta, az internetbanking rendszerét lehetne felhasználni, mert ott egyelőre nem regisztráltak problémát.

 

„A jelenlegi rendszer nagyon gyenge, ezért is érthetetlen számomra, hogy miért kell védekezni egy biztonságos rendszer bevezetése ellen”

 

– mondta a kormányfő, aki mindent meg fog tenni annak érdekében, hogy a koalíciós partnereit meggyőzze az ilyen típusú szavazásról.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!