Nyitókép forrása: youtube.com

 

A kormány szerdai ülésén úgy döntött, hogy 100 millió euróval kisegíti Szlovákia legnagyobb egészségbiztosítóját, az állami Általános Egészségbiztosítót. Igor Matovič kormányfő elmondta, a VšZP nem lesz „vágóhídra szánt malac“.

 

Mint mondta, az állami egészségbiztosító fizet a legtöbbet az egészségügyi ellátásért, de a legkevesebbet kapja cserébe. Kijelentette, Robert Fico és Peter Pellegrini olyan elosztási rendszert tartottak fenn, amelyben a magánbiztosítókhoz folyt át a pénz.

 

„Fico és Pellegrini a magánbiztosítók javára lopták szét a VšZP-t. Szándékosan hagytak kiskaput a rendszerben, amely lehetővé tette, hogy az állami biztosító csak a múlt évben 58 millió eurótól essen el”

 

 hirdetes_810x300  

– mondta. Élesen kritizálta Jaroslav Haščákot, a Dôvera egészségbiztosítót birtokló Penta befektetőcsoport egyik tulajdonosát. A kormányfő maffiózónak nevezte Haščákot, aki szerinte jobban tenné, ha csomagolna és elhagyná az országot.

 

„A VšZP biztosította az egészségügyi ellátások 68,79 százalékát, de az elosztási kulcs miatt csak 67,68 százalék térítést kapott cserébe. Fico vagy Pellegrini idején egy év alatt 58 millió euróval lopták meg az állami egészségbiztosítót a Haščák és az Union biztosító tulajdonosa javára”

 

állítja a kormányfő.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 4 olvasónak tetszik ez a cikk.