Nyitókép: Shutterstock

 

Az Igor Matovič kormányfő alapította Kölcsönös Segítségnyújtási Alap (Fond vzájomnej pomoci) hétfőn (okt. 12.) fogja kifizetni az első támogatásokat több mint 32 ezer euró értékben.

 

A Kormányhivatal eddig 56 kérvényezővel kötött megállapodást a segítségnyújtásról. A megállapodásokat a Központi Szerződésjegyzékben lehet majd megtekinteni.

 

 hirdetes_810x300  

Július Jakab, a Kormányhivatal vezetője felszólította a nehéz helyzetbe került embereket, hogy éljenek a lehetőséggel, és kérvényezzék a támogatást. A támogatást azok az emberek kérvényezhetik, akik a koronaválság miatt nehéz helyzetbe kerültek.

 

A Kormányhivatal az Emberek az emberekért (Ľudia ľuďom) nonprofit szervezet segítségével fizeti ki az alapból a pénzösszeget. Létrehoztak egy weboldalt, ahol a jelentkezők közzétehetik a kérvényüket. Minden leellenőrzött kérvényező automatikusan 500 euróra jogosult.

 

A többi támogatás a nyilvánosság támogatásától függ. A Kormányhivatal az alapból annyi pénzt ad a kérvényezőnek, amennyivel a nyilvánosság is hozzájárul. Ez azt jelenti, hogy ha a nyilvánosság tíz euróval járul hozzá, akkor az alap tíz eurót fizet hozzá az 500 euróhoz.

 

A transzparens számlaszámon jelenleg több mint 690 ezer euró van.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!