Nyitókép forrása: Körkép.sk/Kl/illusztráció

 

Első és másodfokú figyelmeztetés adtak ki a meteorológusok. Gyakorlatilag a vasárnap esti óráktól szerda reggelig jelentős csapadékra kell számítani az ország egész területén. A Szlovák Hidrometeorológiai Intézet közlése szerint egy Balkán feletti anticiklon által hozott hidegfront lesz felelős a következő napok időjárásért.

 

Szerda reggelig 20, 70, de több helyen akár 100 mm-nyi csapadék is hullhat, az ország legérintettebb régiója a Duna menti alföld lesz, ahol 90-100 mm-nyi esőre is számítani lehet. Keleten ellenben a 15 mm-nél kevesebb csapadék sem lesz ritka jelenség. Közép-Szlovákia sem ússza meg szárazon, ott szerdán fog tetőzni az esős idő, 30-85 mm-nyi csapadékot hozva magával.

 

A meteorológusok szerint az eső két hullámban érkezik, hétfő éjjel és kedden napközben. Vasárnap este 20:00-tól az ország nyugati harmadában rendeltek első, illetve az északi járásokban másodfokú riasztást eső miatt. Hétfőn nyugaton (a magyarlakta járásokból Pozsony, a Szenci, a Galántai, a Dunaszerdahelyi, a Vágsellyei, a Komáromi és a Érsekújvári járás, plusz keleten Kassa-vidéki) marad az elsőfokú figyelmeztetés (45-80 mm), az ország középső részében (magyarlakta járások közül a Lévai, Losonci, Rimaszombati, Nagyrőcei, Rozsnyói járások) másodfokú figyelmeztetés (60-100 mm) lesz érvényben egészen kedd délutánig.

 

 hirdetes_810x300  
Forrás: SHMU.sk

 

Forrás: SHMU.sk

 

https://www.facebook.com/shmu.sk/posts/4599097850163752

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!