Nyitókép: reprofoto

 

A rendőrség ellenőrizni fogja, betartjuk-e a kötelező szájmaszk-viselést vagy sem. Annak elmaradása esetén figyelmeztetés helyett pénzbüntetéssel fog sújtani. Összege attól függ, mennyire kockázatos helyszínről van szó.

 

A büntetés összege elérheti akár a 100 eurót, tájékoztatott Igor Matovič kormányfő a Rádio Expres déli beszélgető műsorában.

 

„Néhány hét múlva ugrásszerűen megugrik az elhalálozások száma. A kórházi kezelések és az elhalálozások számának emelkedése később jelentkezik. Amilyen drámai módon növekszik a fertőzöttek száma, olyan drámaian fog nőni a kórházi kezelésre szorulók és az elhunytak száma is,“

 

 hirdetes_300x300  

– tette hozzá a kormányfő.

 

„Mi magunk is figyelmeztessünk a maszkviselésre. Ha bárba, családi ünnepségre hívnak, utasítsuk el, amíg a helyzet nem javul”

 

– kérte a miniszterelnök a nyilvánosságot. Aki szerint ha felelősséggel fogunk viseltetni, hetek kérdése a javulás. Ha nem, akkor hónapok.

 

Sulík pont olyan, mint Kotleba

 

Igor Matovič szerint az a szabotázs, amit Sulík művel, pont olyan, mint amit Kotleba csinál.

 

„Egy az egyben. Örülök, hogy Richard Sulík szavának nincs semmilyen súlya a kormányban,“

 

–  jelentette ki.

 

Az SaS elnökének leváltására azonban nem tesz javaslatot, bízik abban, hogy ezt a párt saját maga elvégzi.

 

 

A kormányfő és a gazdasági miniszter – SaS pártelnök között vasárnap kirobbant konfliktusról itt, itt és itt írtunk bővebben.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.