Nyitókép: TvNoviny/reprofotó

 

Igor Matovič (OĽANO) kormányfő vasárnap este a Markíza Televízió esti híradójának vendége volt, ahol az újonnan elfogadott óvintézkedések mellett Richard Sulík (SaS) vasárnapi kirohanásáról is beszélt.

 

Csütörtöktől minden tömegrendezvényt betiltanak, beleértve a színházakat, a sportrendezvényeket és szentmiséket.

 

 hirdetes_400x285  

„Ez az utolsó fék, amit behúzhatunk abban a haladó vonatban, amelyikben mindannyian benne ülünk. Meg kell próbálnunk, hogy az újonnan hozott intézkedések hatásosak lesznek-e, vagy sajnos Izraelhez, Madridhoz, Párizshoz és New Yorkhoz hasonlóan nekünk is be kell vezetnünk a lockdown-t, az ország, vagy az érintett régiók lezárását”

 

– mondta Matovič.

 

Az új óvintézkedések értelmében az éttermekben csak kiadhatják az ételt, bent viszont nem lehet elfogyasztani, ami sokak szerint az éttermek bezárásához vezethet.

 

„Az egyik koalíciós partnerünk (Richard Sulík – szerk. megj.) a Központi Válságstáb ülésén azt kérdezte, hogy ez a lépés szükséges-e. Mi pedig megkérdeztük, hogy milyen más lehetőségeink vannak, mire azt felelte, hordjunk mindenhol szájmaszkot. Itt már nem babra megy a játék, itt már nem csak a szájmaszkok fognak minket megvédeni. Ha most azt gondoljuk, hogy gumipuskával le tudunk lőni egy mamutot, akkor nagyot tévedünk”.

 

A kormányfő élesen bírálta Richard Sulík gazdasági miniszter kijelentéseit is, aki a Központi Válságstáb ülés alatt nyílt kritikát fogalmazott meg az éppen akkor tárgyalt intézkedésekkel kapcsolatban. Sulík szerint nincsenek adatok arról, hogy hány ember fertőződött meg az edzőtermekben, éttermekben és színházakban. A gazdasági miniszter szerint ezek a vállalkozások már az első hullám idején padlóra kerültek, ezért ha most ismét bezárják őket, az a teljes megsemmisülésükhöz fog vezetni.

 

„Nagyon sajnálom, hogy Richard Sulík ilyen nehéz helyzetben nyilvánosan hazudik. Szombaton a járványügyi bizottság hat órán keresztül ülésezett. Richard Sulíknak is ott kellett volna lennie, de nem jött. Vasárnap a Központi Válságstáb öt óráig ülésezett, Sulík ebből egy órát volt ott. Mindekét ülésen legalább 80 szakember vett részt (orvosok, epidemiológusok stb.), akik Sulík szerint mind hülyék, és nem rendelkeznek adatokkal. Sulík egy óráig volt ott az ülésen, közben pedig olyan abszurdságokat mondott, hogy mindenki csak pislogott. Sajnos egyáltalán nem veszi komolyan azt a katasztrofális helyzetet, amiben vagyunk.

 

Neki az a célja, hogy mindenáron szerethető legyen ahelyett, hogy tartaná a hátát. Számára most az a fontos, hogy szavazatokat szerezzen, pedig itt mos életekről van szó. Bátran ki merem jelenteni, hogy azzal, amit ma Richard Sulík csinált, néhány tucat ember haláláért ő lesz a felelős”.

 

Ha a koalíció kulcsfontosságú tagja kétségbe vonja a járványügyi bizottság és a Központi Válságstáb döntéseit és az általuk hozott óvintézkedéseket, akkor az emberek x százaléka sem fogja tiszteletben tartani a rendelkezéseket, amire mások fognak ráfizetni az életükkel és az egészségükkel.

 

„A koalíción belül mindannyian meg vagyunk döbbenve Richard Sulík álláspontjától”

 

– zárta le Matovič.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!