Nyitókép: TASR

 

Az emberek felelősségteljességet várnak tőlünk, nem populizmust – jelentette ki Jaroslav Naď (OĽANO) védelmi miniszter a Központi Válságstáb vasárnapi ülésére reagálva, ahonnan Richard Sulík (SaS) gazdasági miniszter idő előtt távozott.

 

„Ha valaki csak azért veszélyezteti több ezer ember egészségét és életét, mert jó pontokat akar szerezni a választóknál, az csúf és gusztustalan tettnek minősül”

 

– konstatálta Naď, aki szerint a kormány arra van, hogy nehéz pillanatokban megvédje a polgárait. Ennek érdekében, sajnos, néha népszerűtlen és igényes döntéseket kell hozni.

 hirdetes_810x300  

 

Milan Krajniak (Sme rodina) munkaügyi miniszter a közösségi oldalán azt írta, meg akarta kérdezni Sulíktól, hogy mit javasol a helyzet javításának érdekében.

 

„Sajnos a kérdésemet nem tudtam feltenni, mert miután kijelentette, hogy ellene van az éttermek és az edzőtermek bezárásának, felkerekedett, és elújságolta az újságíróknak azt az örömteli hírt, hogy ő a korlátozások bevezetése ellen harcol, majd távozott. Csak megjegyzem, hogy mindezt azelőtt tette, hogy a fentebb említett létesítményekre vonatkozó korlátozásokról megkezdtük volna a tárgyalást”

 

– írta Krajniak.

 

Az SaS képviselői olyan elemzések előterjesztését kérték a tárgyaláson, amelyekből egyértelműen kiderül, hogy hol a legmagasabb a fertőzés veszélye. Krajniak szerint a legnagyobb veszély most a háztartásokban és a legközelebbi rokonok körében van.

 

„Az SaS és Sulík a szájmaszkon és a távolságtartáson kívül nem javasol semmi mást. Jó néhányszor el lett nekik ismételve, hogy a fertőzöttek számának növekedése nem lassul, de ők ezt meg se hallották. Szomorú. A népszerűtlen döntések így ránk maradnak, ők meg ellene lesznek, így lesznek ők a jók”

 

– zárta le Krajniak.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!