Nyitókép forrása: ta3.com

 

Országszerte 12 regionális közegészségügyi hivatalnak, 16 kórháznak és több mintavételi központnak segít be összesen 262 szlovákiai katona. Várhatóan a hétvégéig 500-ra nő a koronavírus elleni harcban segédkező katonák száma.

 

A védelmi minisztérium közlése szerint a hadsereg addig segít a hatóságoknak, amíg azok igényt tartanak a segítségükre, szükség esetén meg is hosszabbíthatják a hadsereg megbízását a járványintézkedések kapcsán.

 

A hadsereg hivatalosan a koronavírus-járvány következményeinek kezelésében segédkezik, a kormány határozata alapján erre a célra 1500 katona mozgósítható, parancsokat az egészségügyi minisztérium és a közegészségügyi hivatalok igényei alapján kapnak.

 

 hirdetes_810x300  

A járvány által leginkább érintett Árva vidékén van a legtöbb katona. Hétfőtől 50 egyenruhás segédkezik az alsókubini Regionális Közegészségügyi Hivatalnál, elsősorban a lakossági telefonos szolgálat működtetésében, a kontaktszemélyek visszakövetésében és azok ellenőrzésében, akiknek hatósági karantént írtak elő. Ellenőrizhetik azt is, hogy az éttermek, fitnesstermek, és más, jelenleg tiltás alá tartozó helyek betartják-e a rájuk vonatkozó rendelkezéseket.

 

Teraz.sk

 

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!