Nyitókép: katolickenoviny.sk

 

A szentmisékre szerdáig (okt. 14.) ugyanazok a szabályok vonatkoznak, mint eddig. A Szlovák Püspöki Konferencia tájékoztatása szerint a hat fő feletti gyülekezési tilalom, ami mától lépett érvénybe, a szentmisékre nem vonatkozik.

 

Martin Kramara szóvivő elmondása szerint a SzK Közegészségügyi Hivatalától azt az információt kapták, hogy az október 13-tól érvényes gyülekezési tilalom a nyilvános szentmisékre nem vonatkozik. A szentmiséket csütörtöktől (okt. 15.) fogják beszüntetni. Ez annyit jelent, hogy kedden és szerdán még ugyanazok a szabályok vonatkoznak a szentmisékre, mint eddig.

 

  hirdetes_300x300   

Temetéseket, keresztelőket és esküvőket október 15-e után is lehet tartani, de a résztvevők csak korlátozott számban jelenhetnek meg. A belső helyiségekben egy személyre 15 négyzetméter juthat, kint nincs meghatározva a maximális létszám, de kötelező a kétméteres távolság betartása.

 

„A püspökök meg vannak róla győződve, hogy a szentmisék országos szintű betiltásának nem lesz semmilyen hatása a járvány terjedésének megakadályozásában, mivel nem a szentmisék a felelősek a vírus terjedéséért“

 

– állítja Kramara.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.