Natália
  • HUF: 365.16
  • USD: 1.13
  • 0 °C
  • 3 °C
Belföld

Az Összefogás politikai sikere: Banai Tóth Pál lesz a komáromi járási elöljáró

Portálunk úgy értesült, hogy Banai szakmai alapon került kiválasztásra, de az Összefogás is keményen lobbizott mellette

Nyitókép: deltakn.sk

 

A Körkép.sk úgy értesült, hogy az OĽaNO szakmai munkacsoportja Banai Tóth Pált, az Összefogás tagját javasolja komáromi járási elöljárónak.

 

Banai jelölése, aki rövid ideig a Komáromi Jókai Színház gazdasági igazgatója, majd még rövidebb ideig egy komáromi városi cég, a Comorra Servis vezetője volt, a holnapi kormányülést követően válik hivatalossá.

 

Portálunk úgy értesült, hogy Banai szakmai alapon került kiválasztásra, személye mellett azonban az Összefogás párt tagjai is keményen lobbiztak.

 

Igor Matovič pártját korábban több bírálat érte magyar oldalról, hogy a déli járások elöljárói között nem szerepel egyetlen magyar nemzetiségű jelölt sem.

 

Banai az első ilyen személy, akit a napokban információink szerint további, magyar nemzetiségű jelöltek is követhetnek. A kormány ugyanis még nem minden járás élére talált új járási elöljárót, és vannak köztük magyarlakta járások is.

 

Az MKP szintén keményen lobbizik ezekért az államigazgatási pozíciókért, például a Rozsnyói járásban. Korábban a Dunaszerdahelyi járásban Menyhárt József bukott pártelnök saját feleségét, Matus Évát szerette volna a járási elöljárói székbe ültetni, de nem járt sikerrel. Menyhárt azóta keményen kritizálja a Matovič kormányt.

 

Szlovákiának 79 járása van, melyek élére fokozatosan új járási elöljárók kerülnek. A választások után első körben 53 helyen történt változás.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 4 olvasónak tetszik ez a cikk.

Kommentek

Körkép

A szerkesztőség általános szerzője.

Kövessen minket