Nyitókép: deltakn.sk

 

A Körkép.sk úgy értesült, hogy az OĽaNO szakmai munkacsoportja Banai Tóth Pált, az Összefogás tagját javasolja komáromi járási elöljárónak.

 

Banai jelölése, aki rövid ideig a Komáromi Jókai Színház gazdasági igazgatója, majd még rövidebb ideig egy komáromi városi cég, a Comorra Servis vezetője volt, a holnapi kormányülést követően válik hivatalossá.

 

Portálunk úgy értesült, hogy Banai szakmai alapon került kiválasztásra, személye mellett azonban az Összefogás párt tagjai is keményen lobbiztak.

 hirdetes_810x300  

 

Igor Matovič pártját korábban több bírálat érte magyar oldalról, hogy a déli járások elöljárói között nem szerepel egyetlen magyar nemzetiségű jelölt sem.

 

Banai az első ilyen személy, akit a napokban információink szerint további, magyar nemzetiségű jelöltek is követhetnek. A kormány ugyanis még nem minden járás élére talált új járási elöljárót, és vannak köztük magyarlakta járások is.

 

Az MKP szintén keményen lobbizik ezekért az államigazgatási pozíciókért, például a Rozsnyói járásban. Korábban a Dunaszerdahelyi járásban Menyhárt József bukott pártelnök saját feleségét, Matus Évát szerette volna a járási elöljárói székbe ültetni, de nem járt sikerrel. Menyhárt azóta keményen kritizálja a Matovič kormányt.

 

Szlovákiának 79 járása van, melyek élére fokozatosan új járási elöljárók kerülnek. A választások után első körben 53 helyen történt változás.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 4 olvasónak tetszik ez a cikk.