Nyitókép: TASR/Dano Veselský

 

A jelenlegi helyzetben szükség van a szentmisék országos szintű betiltására – mondta Milan Krajniak (Sme rodina) munkaügyi miniszter a szerdai kormányülés után.

 

Igor Matovič kormányfő megerősítette, hogy személyesen is szeretne beszélni Stanislav Zvolenský pozsonyi érsekkel, a Szlovák Püspöki Konferencia elnökével.

 

 hirdetes_300x300  

Krajniak elmondása szerint annak ellenére, hogy ő is hívő, az emberek mozgásának és találkozásának korlátozása érdekében kénytelenek az ország egész területén beszüntetni a szentmiséket.

 

A miniszter arra is rámutatott, hogy hét közben elsősorban az idősek járnak templomba, holott éppen ők számítanak rizikós korosztálynak. Krajniak szerint ez az óvintézkedés jelen helyzetben szükséges, és kiáll a Központi Válságstáb döntése mellett.

 

A kormányfő állítása szerint a Központi Válságstáb ülésén szó esett arról, hogy a templomba járó hívők között sor kerülhet a vírus terjedésére. Matovič egyúttal arra is rámutatott, hogy a templomba elsősorban az idősek járnak.

 

Arra a kérdésre, hogy október 15-től érvénybe lép-e a szentmisék országos szintű betiltása, a kormányfő azt felelte, ha a tiszti főorvos nem dönt másképp, akkor igen.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!