Nyitókép forrása: cas.sk

 

Akár már a jövő héten telítődhetnek a párizsi kórházak intenzív osztályai koronavírus-betegekkel, jelentette ki kedden a regionális kórházak szervezetének vezetője. Emmanuel Macron francia államfőn egyre nő a nyomás, hogy még az eddigieknél is szigorúbb intézkedéseket vezessen be. A lehetőségek között a kijárási tilalom elrendelése is szerepel.

 

Európa minden országában meredeken nő a koronavírus-fertőzöttek száma, és vele a kórházi ápolásra szorulók száma is. A francia kórházi képviselők arra számítanak, hogy a jövő hétvégére a francia főváros intenzív oisztályainak mindegyike tele lesz legalább 90 százalékban.

 

A francia sajtó információi szerint nem kizárt, hogy Párizsban és a nagyobb francia városokban kijárási tilalmat rendelnek el este 8 és reggel 6 között. Az elnökhöz közel álló források szerint a városok vagy régiók teljes zárolása nem jöhet szóba. A szakértők szerint az emberek érintkezését és mozgását 20 százalékkal csökkenteni a kórházak telítődésének elkerülése érdekében.

 

 hirdetes_400x285  

A lapok összefoglalói szerint a lakosság Franciaországban sem túl fegyelmezett a rendelkezéseket illetően.

 

Párizsban és több nagyvárosban a kávézókat, bárokat és szórakozóhelyeket már bezáratták. Az éttermek még működnek, ahogy szigorú korlátozások mellett a konditermek és bevásárlóközpontok is.

 

A France24 közlése szerint jelenleg 1539 ember szorul intenzív ellátásra Franciaországban, a teljes kapacitás 5000 ágy, ám a vírus olyan gyorsan terjed, hogy a helyek gyorsan fogynak. Az első hullám legrosszabb időszakában 7000 ember szorult intenzív ellátásra, tehát bőven a kapacitások felett, ezért sokukat katonai mobilkórházakban kezelték.

 

Ahogy a legtöbb európai kórházban, a kormányzat hatalmas nyomás alatt áll. Nem csak gazdasági érvek mondanak ellen a járványügyei intézkedéseknek, de sokan megkérdőjelezik az intézkedések helyességét is. Olaj a tűzre, hogy a járványhelyzetet felügyelő bizottság kedden bejelentette, hogy „egyértelmű hiányosságok jellemzik az intézkedések ütemezését, előkészítését és lebonyolítását”.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!