Nyitókép forrása: cas.sk

 

A német Hella Lippstadt-i központjában úgy döntöttek, hogy költségcsökkentés címén elbocsátják a pozsonyi világítótest-gyártó üzemük 300 alkalmazottját – derül ki a Hospodárske Noviny cikkéből.

 

Az sem kizárt, hogy a termelést átköltöztetik a Hella trencséni részlegébe. Nem kizárt, hogy ott kapacitást fognak bővíteni, ráadásul megszellőztették, hogy a Lippstadt-i központból Bánra költöztetnék a fejlesztési részleg designért felelős központját. Ez utóbbi elvileg 100 magas képzettséget igénylő munkahely létrehozásával járna (illetve magasabb hozzáadott értéket képviselő termelést feltételez).

 

A Hella Szlovákiában 4000 embernek ad munkát, az autóipar lefékeződése miatt azonban egy ideje már keresi a takarékossági lehetőségeket. A designközpont áthelyezését is azért fontolgatják, mert a német beszállítók és szakképzett munkaerő jóval drágább (ez utóbbiak éves fizetése 73 ezer euró).

 

 hirdetes_400x285  

A Hella Spanyolországból átközltöztetné a nem sorozatgyártott autóalkatrészekkel foglalkozó üzemét is.

 

Ennek megfelelően a világszerte 40 ezer embernek munkát adó Hella csak az elmúlt két évben 5500 alkalmazottjától szabadult meg, globális bevétele 14 százalékkal esett vissza, nyereségessége 60 százalékkal.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!