Nyitókép: dnes24.sk

 

Arra, aki megszegi a karantént vagy nem hordja a szájmaszkot, a Regionális Közegészségügyi Hivatal, illetve a járási hivatal 1 659 euróig terjedő pénzbírságot róhat ki.

 

A rendőrség 1 000 euróig terjedő helyszíni bírságot szabhat ki. Amennyiben valaki a tömegrendezvények megszervezésére, valamint az egyes vállalkozások működésére vonatkozó rendelkezését szabja meg, arra 20 ezer eurós pénzbírság róható ki. Mindez a Közegészségügyi Hivatal által kiadott óvintézkedésekből derül ki.

 

  hirdetes_300x300   

Az ellenőrzéseket és a szankciók kirovását az illetékes Regionális Közegészségügyi Hivatal végzi, de a szabályok betartását a rendőrség is ellenőrizni fogja.

 

Marek Eliáš, a Közegészségügyi Hivatal kommunikációs munkatársának elmondása szerint az elfogadott óvintézkedéseknek nem a bírságok kirovása a célja.

 

„A regionális hivatalok azt az utasítást kapták, hogy a helyzetnek megfelelő büntetést szabjanak ki, vagyis a bírság összegének meghatározásakor vegyék figyelembe a szabálysértés súlyosságát, elkövetésének módját, időtartamát, illetve az esetleges következményeit”

 

– mondta Eliáš.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.