Nyitókép: pravda.sk

 

Október 15-től, tehát a mai naptól léptek érvényben azok a korlátozó intézkedések Szlovákiában melyek a koronavírus-járvány terjedését hivatottak csökkenteni. Bár a rendelkezéseket sokan bírálják, több ország is van, ahol ennél súlyosabb lépéseket is meghoztak már a járvány fékezése érdekében.

 

A maszkviselést, valamint a tömegrendezvényeket, vendéglátóegységeket, üzleteket érintő rendelkezések szerda este jelentek meg a közegészségügyi hivatal oldalán, portálunk alábbi cikkünkben számolt be ezek tartalmáról:

 

Koronavírus: Elkészültek a rendeletek, amelyek október 15-től lépnek érvénybe Szlovákiában

 

 hirdetes_400x285  

A legfontosabb tudnivalók, hogy hétfőtől péntekig délelőtt 9 és 11 óra között vásárlási idősávot kell fenntartaniuk az élelmiszer és illatszerboltoknak a 65 év felettiek számára. Lakott területen mindenhol kötelező a maszkviselés, csak akkor lehet 6 főnél nagyobb létszámú rendezvényt szervezni, ha annak kezdetekor mindenki 12 óránál nem régebbi negatív RT-PCR vagy antigén teszttel rendelkezik.

 

A vendéglőkben, kávézóknak, kocsmákban nem lehet beltéren elfogyasztani a megvásárolt ételt-italt, erre csak kültéren van lehetőség, vagy elvitelre rendelni.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!