Nyitókép: aktuality.sk/Branislav Wáclav

 

Ahogy arról korábban a Körképen is beszámoltunk, fociultrák nagyobb csoportja szervezett tüntetést a Kormányhivatal előtt Pozsonyban. A leginkább vulgáris bekiabálások jellemezte tüntetésről nem hiányoztak a rendőrök, a könnygáz és a vízágyú sem.

 

A tiltakozó akció alatt a tüntetők fáklyákat dobáltak át a Kormányhivatal kerítésén, Igor Matovič kormányfőt pedig különféle vulgáris jelzővel illették a koronavírus-járvány miatti intézkedések okán. A fociultrákhoz időközben a Kotleba-féle szélsőjobb támogatói is csatlakoztak.

 

A rendőrség fokozatosan korridort alakított ki a tüntető tömeggel szemben a Kormányhivatal kapuja és kerítése előtt. Néhány tüntető ellen könnygázt és vízágyút is bevetettek.

 

 hirdetes_810x300  

Az egyébként hivatalosan nem bejelentett, és a járványügyi rendelkezések értelmében nem megengedett tüntetésre készültek bizonyos fokú biztonsági intézkedésekkel a rendőrök. A tüntetőkkel tárgyaltak a Pozsonyi Kerületi Rendőrkapitányság Konfliktuskezelő csapatának rendőrei is.

 

 

Mentőkre is szükség volt

 

A tüntetés során két sérülésről számoltak be a híradásokban. A mentősöknek egy férfit és egy nőt kellett ellátniuk. A nőt feltehetőleg egy elhajított járdakő talált fejbe, míg a férfinek a kezén volt nyílt sebe.

 

 

Mikulec: Nem kerülik el az igazságszolgáltatást a tüntetés résztvevői

 

Roman Mikulec belügyminiszter a tüntetéssel kapcsolatban közösségi oldalán jelezte, hogy

 

„A tüntetés, amelynek nincs igazi tartalma és amelynek egyetlen feladata a primitív provokáció volt, az ultrák és a radikális jobboldal kétségbeesett kísérlete arra, hogy felhívják magukra a figyelmet.”

 

 

 

sport.sk

Megosztás:
Címkék: tüntetés

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!