Nyitókép: körkep.sk/KL/illusztráció

 

Richard Sulík (SaS) gazdasági miniszter és a liberálisok pártelnöke szerint „helyes lépés” az Igor Matovič (OĽANO) kormányfő által beharangozott országos szintű tömeges tesztelések megkezdése.

 

A kormányfővel mostanában egyre többet vitázó Sulík szerint a tesztekből kiderül ki fertőzött és ki nem az, és innentől fogva „a fertőzöttek a feladata, hogy betartsák a karantént”.

 

Veronika Remišová beruházási és régiófejlesztései kormányfő-helyettes, aki egyben a legkisebb kormánypárt, a Za ľudí elnöke elmondta, hogy a viszonylag normális életvitelhez való visszatéréshez radikális lépésre van szükség. Egyben kiemelte, hogy eddig a gazdaság és a társadalmi élet korlátozásának súlyos és káros hatásait lehetett csak tapasztalni szerte Európában. Remišová egyértelműen nem foglalt állást a tömeges tesztekkel kapcsolatban.

 

 hirdetes_810x300  

Ahogy Zuzana Čaputová államfő sem, aki azzal hárította az ide vonatkozó kérdést, hogy nem kapott hivatalos tájékoztatást az ügyben, ezért nem is tudja megítélni a terv józanságát és megvalósíthatóságát. Hogy azért némi kritikát is megfogalmazzon, kijelentette, hogy az ilyen lépéseket úgy kellene közölni, hogy a bejelentés után „több választ adjanak, mint amennyi kérdést nyitva hagynak”.

 

Jozef Lukáč a Sme rodina alelnöke szintén pozitívan nyilatkozott a tervezett tömeges tesztelésekről. Kiemelte, hogy helyes lépésről van szó, a lakosságot pedig arra buzdította, hogy minél többen vegyenek rajta részt.

 

Matovič: Országos szintű tesztelés vár Szlovákia lakosságára

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.